E-тестът за бременност е сравним с първия IBM PC

Добавянето на електроника в тестовете за бременност не ги прави по-точни
(снимка: Foone / Twitter)

Електронният тест за бременност е сравним по производителност на хардуера, заложен в него, с първия персонален компютър, представен на пазара от IBM, установиха ентусиасти.

Потребители на Twitter са инспектирали електронни тестове за бременност от популярни американски магазини, за да открият, че електрониката не играе почти никаква роля за тях, освен че може да се сравни с първия IBM PC, отбелязва в репортаж по темата The Verge.

Всеки тест, струващ по-малко от 5 долара, включва процесор, лента с RAM, батерия и малък LCD. Инженерите, прегледали тестовете, отбелязват, че тези устройства вероятно са по-бързи от първия компютър на IBM. Разликата е, че първо се уринира върху тях и след това просто се изхвърлят.

Потребителите може да си мислят, че добавянето на електроника прави тестването по-точно. Но в действителност електронните тестове все още съдържат същата лента, върху която трябва да се уринира.

Електронните компоненти в теста се използват единствето за отчитане на резултата, който се показва под формата на ленти при конвенционални тестове за бременност без електроника в тях.

Коментар