Huawei тества първия си смартфон с HarmonyOS

Huawei ще пусне първия си смартфон с HarmonyOS вече през следващата година
(снимка: CC0 Public Domain)

Главният изпълнителен директор на Huawei Consumer Business Group Ю Ченгдун потвърди съществуването на смартфон с операционна система HarmonyOS (HongmengOS) и дори обяви кога устройството ще излезе на пазара.

На конференцията за разработчици HDC 2020, насрочена за 10 септември, компанията ще представи HarmonyOS 2.0, която потребителите на таблети ще могат да тестват. По-късно се очаква вълна от нови продукти под управление на HarmonyOS, заяви Ченгдун, цитиран от Tencent News.

Вече беше потвърдено, че новата версия на HarmonyOS ще работи с настолни компютри, смарт часовници, автомобилни мултимедийни системи и др. Но най-интересният въпрос е кога Huawei ще изостави Android и ще премине към HarmonyOS в своите смартфони.

Ю Ченгдун потвърди, че първият смартфон с HarmonyOS вече се тества и е насрочен за пускане през следващата година. Той добави, че в бъдеще HarmonyOS ще се превърне в глобална операционна система с огромна потребителска база.

Вътрешен източник по-рано разкри, че HongMengOS 3.0 ще може да работи с мобилни телефони, а първият смартфон с тази операционна система ще бъде обявен през втората половина на следващата година.

Коментари по темата: „Huawei тества първия си смартфон с HarmonyOS”

добавете коментар...

  1. гошко

    напишете на линукс ли е базиран кат андроида, на къв уй е писан, сложете няква снимка, въййййй колко ва мързи

Коментар