Обновен браузър Vivaldi поставя интернет на пауза

Vivaldi се сдоби с уникална функция – поставяне на интернет на пауза
(екранна снимка: Vivaldi)

Екипът на набиращия популярност браузър Vivaldi пусна голяма актуализация под номер 3.3. Разработчиците са подобрили значително сигурността и поверителността, добавили са няколко уникални функции и са преработили експресните панели.

Ключов акцент в актуализацията е бутонът „Режим на прекъсване” (Break Mode). Той се намира в долния ляв ъгъл на прозореца на браузъра. Когато кликнете върху него, цялото съдържание изчезва от екрана и всички мултимедийни файлове спират да се възпроизвеждат. При повторно натискане браузърът възстановява работата си.

Адресната лента представя по нов начин URL адресите – основният домейн е подчертан с по-ярък шрифт, което ще улесни потребителите да избягват капаните на измамниците в интернет. Също така браузърът ще предупреди потребителя, ако целият адрес не се вижда напълно. За да изберете част от адреса и да се придвижвате през него, просто задръжте курсора на мишката над URL адреса, докато държите натиснат клавиша Ctrl.

Основният домейн в адресната лента е подчертан с по-ярък шрифт
(екранна снимка: Vivaldi)

Разработчиците са добавили нова тема по подразбиране за „частния” (private) прозорец. Също така потребителят може да избере всяка друга тема за частния прозорец и да я редактира.

Вграденият блокер на реклами и проследявания вече поддържа блокиране на цялата страница. Освен това в новата версия на браузъра е възможно да се преместват отметките от експресните панели в папки.

Vivaldi е разработен от основателя на Opera Software Йон фон Течнер. Браузърът се счита за наследник на старите версии на Opera.

Коментари по темата: „Обновен браузър Vivaldi поставя интернет на пауза”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    =||=

Коментар