Разработват платформа за виртуализация на 5G

Платформа за виртуализация NFV ще ускори пускането на нови 5G услуги
(снимка: CC0 Public Domain)

Корейският оператор SK Telecom и Samsung Electronics обявиха, че са подписали Меморандум за разбирателство с Hewlett Packard Enterprise (HPE) и Intel за сътрудничество в комерсиализацията на платформа за виртуализация на 5G мрежови функции (NFV).

Съгласно условията на споразумението, четирите компании ще разработят съвместно усъвършенствани NFV технологии за 5G мрежова инфраструктура, ще установят стандартизиран процес за възприемане на NFV и ще създадат технологии, които могат да използват възможностите на виртуализираната мрежа.

Партньорите вярват, че ще успеят да намалят времето, необходимо за валидиране и интегриране на технологии от различни доставчици, както и за верифицрането им, в рамките на една мрежа.

Мобилните оператори ще могат да се възползват от намалено време за пускане на пазара на най-новите 5G услуги като добавена реалност (AR) и виртуална реалност (VR) чрез NFV платформата, която новото обединение разработва.

За да се реализира замисълът на сътрудничеството, компаниите ще приложат 5G решението на Samsung, базирано на технологии от Intel и HPE, върху 5G мрежата на SK Telecom.

Коментар