Huawei ще обори песимистите – Mate 40 е готов за пазара

Huawei изглежда ще спази графика за пускане на новия си флагман Mate 40
(снимка: CC0 Public Domain)

Напоследък се появиха най-различни спекулации около флагманския смартфон Huawei Mate 40. Ако по-рано се смяташе, че моделът ще бъде представен през септември и пуснат през октомври, сега някои анализатори съобщават за евентуално отлагане на дебюта му за следващата година.

В допълнение, излязоха информации, че самата Huawei е намалила поръчките за компоненти за Mate 40 с 30%. Но в крайна сметка, изглежда, че китайската компания ще успее да пусне в срок своя нов флагман.

Huawei Mate 40 Pro е сертифициран едновременно от няколко регулаторни органа, включително Bluetooth SIG, а освен това е забелязан в базата данни на тайландския регулатор NBTC и на Евразийската икономическа комисия, съобщи GSM Arena.

Според източниците, тези факти са основателна причина да се очаква, че двата смартфона от новата серия – Huawei Mate 40 и Huawei Mate 40 Pro – ще излязат на пазара през октомври, поне в Китай.

Предварителните информации сочат, че смартфоните Huawei Mate 40 използват 5-нанометрови едночипови системи Kirin 9000 и OLED екрани, извити отстрани. Очакват се също камери с подобрено оптично увеличение и поддръжка на 66-ватово кабелно зареждане.

Коментар