Шефката на AMD Лиза Су ще открие CES 2021

Лиза Су ще разкрие визията на AMD за бъдещето в откриваща реч на CES 2021
(снимка: AMD)

Президентът и главен изпълнителен директор на AMD д-р Лиза Су ще произнесе основната реч на CES 2021 – голямото изложение за електроника, което ще се проведе на 11-14 януари идната година в изцяло цифров формат, съобщиха от Асоциацията на потребителските технологии.

Презентацията на г-жа Су ще се фокусира върху визията на AMD за бъдещето в научните изследвания, образованието, работата, развлеченията и игрите. Тя ще говори и за портфолиото от високопроизводителни изчислителни и графични решения на компанията.

С други думи, Лиза Су ще разкрие някои новини за предстоящите процесори Ryzen и EPYC и графичните решения Radeon. Също така, от рекламен видео клип на AMD става ясно, че CEO-то на компанията ще се съсредоточи върху бъдещето на геймърската индустрия – може би аудиторията на CES 2021 ще чуе нещо за конзолите.

Не за първи път Лиза Су участва на сцената на CES. Тя изнесе откриваща лекция и на шоуто в Лас Вегас през 2019 г. През януари следващата година обаче нейната основна реч ще се предава на живо в интернет, поради карантинните мерки, свързани с Covid-19.

Междувременно г-жа Су ще получи наградата „Robert N. Noyce”, която е най-високата чест, оказвана от Американската асоциация на полупроводниковата индустрия.

Председателят и главен изпълнителен директор на Verizon Ханс Вестберг също ще изнесе основна реч на CES 2021. Останалите ключови оратори ще станат ясни през следващите месеци. Тази година на откриването на CES 2020 имаше осем основни лектори.

Коментар