PlayStation 5 идва в Европа през ноември за €399,99

PlayStation 5 разчита на процесор с интегриран CPU и GPU с резолюция до 4K
(снимка: PlayStation)

Дългоочакваната система за видео игри от ново поколение PlayStation 5 излиза на 12 ноември на няколко пазара, а седмица по-късно ще започнат продажбите на геймърската конзола по целия свят, съобщи Sony Interactive Entertainment (SIE).

PS5 ще дебютира на седем ключови пазара: САЩ, Канада, Мексико, Австралия, Нова Зеландия, Япония и Южна Корея на 12 ноември. В останалите страни по света, вкл. в Европа, Средния Изток, Южна Америка, Азия и Южна Африка, продажбите ще започнат на 19 ноември.

PS5 Digital Edition идва на препоръчителна продажна цена (RRP) от €399,99, а PS5 с Ultra HD Blu-ray диск ще се продава за €499,99. Предварителните поръчки ще започнат още от утре при избрани търговци.

И двата модела на PS5 използват един и същ специален процесор с интегриран CPU и GPU с висока детайлност  до 4K, както и SSD с интегриран вход/изход за бързо зареждане. Конзолите включват безжичния контролер DualSense и 3D аудио възможности.

Новата конзола ще бъде подкрепена с най-добрата селекция от игри в историята на PlayStation, вкл. Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Call of Duty: Black Ops Cold War и Demon’s Souls. Ексклузивни заглавия от SIE Worldwide Studios ще се предлагат на цена от $49,99 до $69,99 (RRP) за PS5.

SIE също така обяви някои нови заглавия в геймърското портфолио на PS5, включително Final Fantasy XVI, Fortnite, Hogwarts Legacy и ново заглавие от поредицата God of War.

Коментар