Ericsson настъпва в 5G с поглъщане на американска фирма

Ericsson засилва позициите си на корпоративния пазар за 5G оборудване и услуги
(снимка: Ericsson)

Шведската компания Ericsson обяви, че е подписала споразумение за придобиване на американската фирма Cradlepoint, специализирана в оборудването за безжични мрежи. Сделката на стойност 1,1 млрд. долара е най-голямото придобиване на Ericsson от 2007 г. насам.

Покупката на Cradlepoint ще засили позициите на Ericsson на пазара за корпоративно 5G оборудване, тъй като шведската компания ще получи достъп до 4G и 5G решения за интернет на нещата (IoT), коментира Ройтерс.

Очаква се сделката да бъде завършена до края на тази година. След нейното финализиране Cradlepoint ще стане изцяло дъщерно дружество на Ericsson.

Понастоящем Cradlepoint продава на абонаментен принцип рутери и безжични услуги предимно на американския пазар. Но Ericsson възнамерява да разшири дистрибуцията, като същевременно поддържа Cradlepoint като самостоятелен бизнес със собствен търговски отдел.

В същото време новият собственик планира да продава продуктите на Cradlepoint на клиентите си от средите на мобилните оператори. Те, от своя страна, ще предлагат решенията на своите клиенти, създавайки нови потоци от доходи.

Коментари по темата: „Ericsson настъпва в 5G с поглъщане на американска фирма”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Демократите предложиха да отделят 350 млрд. $ за съперничество с Китай

Коментар