Игрите вземат връх над филмите в САЩ

Американците започват да предпочитат видео игрите пред филмите, установи проучване на NPD Group.

Макар и по-популярни от филмите обаче, игрите отстъпват на слушането на музика, сочи анализът.

63% от анкетираните са се изявявали като геймъри през последната половин година. Слушането на музика е развлечение за 93% от американците, а с филми разпускат малко под 63%.

Видеогрите отнемат една трета от времето, което американците отделят за развлечения от рода на филми, музика и игри, твърди NPD. Въпреки високата цена на игрите за конзоли, все повече американци се забавляват с тях.

Персоналният компютър все пак си остава най-достъпната и надеждна онлайн платформа за игри, според доклад на Алианса за РС игри.

Нарастващата популярност на игрите стимулира развитието на сайтове за виртуално общуване и услуги за електронни доставки, отчита анализът.

През 2008 г. американците са похарчили над 21 млрд. долара за хардуер, софтуер и аксесоари за видео игри, спрямо 18 млрд. долара през 2007 год, според изнесени по-рано данни на NPD Group.

Делът на продадените игри за възрастни е нараснал през миналата година с 3 до 5% и са се появили нови жанрове. За изминалите месеци от 2009 година един геймър средно е похарчил $38 за игри.

При мобилните джаджи устройството iPhone на Apple е най-добро за игри, според скорошно проучване на Multimedia Research Consultancy. Смартфонът разполага с арсенал от над 6000 игри – от най-елементарни до триизмерни. Популярни в миналато заглавия оживяват в съвременна форма за на iPhone.

Коментари по темата: „Игрите вземат връх над филмите в САЩ”

добавете коментар...

 1. Биляна

  Хехе, наистина добро попадение е снимката към новината :)))

 2. Данаил

  Мдам, това определено е нашия любим AVGN, повече от него можете да видите на официалната му страница:
  “http://www.screwattack.com/AVGN”

 3. Мартин

  Тоя пич от снимката има ник Angry Video Game Nerd, а в youtube може да намерите много от неговите творения, хаха 🙂

Коментар