Стартира “мигновен мобилизатор” за .mobi домейни

За първи път в България стартира услуга "мигновен мобилизатор" за домейни .mobi, съобщи регистраторът Регия.БГ.
Всеки регистриран домейн .mobi с активирана услуга "мигновен мобилизатор" автоматично адаптира обикновен сайт в сайт за мобилни устройства.
Всички промени в основния сайт се отразяват веднага и в мобилния. Технологията оразмерява изображенията и ги прави достъпни за екраните на мобилните телефони.
"Мигновеният мобилизатор" оптимизира и преразпределя съдържанието на сайта, за да го направи по-достъпен за преносимите устройства. Добавя също полезни възможности за сайта, специално за потребители с мобилни устройства.
Технологията преправя всички номера като линкове с възможност за обаждане с един клик, нагласява размера на сайта в зависимост от големината на екрана на телефона и преобразува адресите като линкове в Google Maps.
Не могат да се преправят карти на изображения (imagemap), технологии за eлектронна търговия, Flash и JavaScript, уточниха от Регия.БГ.
На сайта на регистратора всеки може да провери как би изглеждал неговият сайт във вариант за мобилни устройства. Тестът показа, че технологията работи (на снимката), като преди визуализиране излиза съобщение, че не всички елементи могат да бъдат направени мобилни.
Домейн .mobi с технологията "мигновен мобилизатор" струва 25 лв. на година до 30 ноември 2009 г. След това за технологията ще се заплаща допълнително по 2.75 лв. месечно.

Коментар