Излизат бюджетни смартфони Nokia 3.4 и 2.4

Nokia 3.4 идва с повишена производителност, благодарение на платформата Snapdragon 460
(снимки: HMD Global)

HMD Global обяви две нови попълнения към семейството си бюджетни смартфони – Nokia 3.4 и Nokia 2.4, нова гама мобилни аксесоари и услугата HMD Connect Pro за сигурен глобален роуминг на данни за бизнеса.

Новият Nokia 2.4 предлага подобрени AI изображения, специален нощен режим и портретен редактор, двудневен живот на батерията и голям 6,5-инчов HD+ екран. Удобният сензор за пръстови отпечатъци и AI лицево разпознаване осигуряват лесен достъп до телефона и допълнителна защита.

Освен това Nokia 2.4 се предлага с три години месечни актуализации на сигурността и две години ъпдейти на операционната система, което означава, че е готов за Android 11 и Android 12.

Nokia 2.4 предоставя голям 6,5-инчов екран с резолюция HD+
(снимки: HMD Global)

По-класният модел Nokia 3.4 има усъвършенствана тройна камера с ултра-широкоъгълен обектив, повишена производителност, благодарение на мобилната платформа Qualcomm Snapdragon 460, AI изображения и голям 6,39-инчов HD+ екран с вградена камера.

Моделът е захранван от батерия с емблематичния за марката двудневен живот. Nokia 3.4 се предлага с Android 10 и, както всеки Nokia телефон с Android, ще получава ъпдейти на сигурността и софтуера в продължение на няколко години. Купувачите ще могат да избират от три нови цвята, вдъхновени от скандинавската природа.

Със съвременни функции и удобен за ползване дизайн, двата Android смартфона от среден клас са насочени към потребители, които искат качество на достъпна цена, заявиха от Nokia.

„Не е тайна, че потребителите по целия свят са станали по-внимателни по отношение на разходите си и се спират на по-евтини и по-дълготрайни продукти от марки, които познават и на които имат доверие”, коментира Юхо Сарвикас, главен продуктов директор и вицепрезидент за Северна Америка на HMD Global.

Междувременно HMD Global обяви и нова гама аксесоари, вдъхновени от природата и в еко опаковки, вкл. безжични слушалки Nokia Earbuds Lite, първата за портфолиото преносима безжична тонколона Nokia с вграден микрофон и защитни калъфи за мобилни телефони. Всички нови аксесоари се предлагат в еко опаковки от 100% рециклируема хартия.

Безжичните слушалки Nokia Earbuds Lite възпроизвеждат до 35 часа музика
(снимки: HMD Global)

Новата услуга HMD Connect Pro, обявена от компанията, дава на бизнес организациите по-лесен начин да поддържат своите смартфони и свързани устройства, при високо ниво на сигурност и прозрачност. Услугата включва централизирано управление на ниво SIM, като осигурява пълен контрол и предотвратяване на измами, с надеждно маршрутизирана информация за използване в реално време, диагностика на живо и отстраняване на неизправности. HMD Connect Pro се поддържа от над 600 мрежи в 160 държави.

HMD Global стартира официално и глобалните продажби на Nokia 8.3 5G, който служи на най-взискателните клиенти в света – агентите на MI6. Именно този модел е избран от новия таен агент в предстоящия филм за Джеймс Бонд „Смъртта може да почака”, чиято премиера е през ноември.

Nokia 8.3 5G е избран от новия таен агент в предстоящия филм за Джеймс Бонд
(снимки: HMD Global)

С мощната си четворна камера PureView с оптика Zeiss, Nokia 8.3 5G е смартфон за креативни потребители. Поддържа множество обновени 5G мрежи и е на пазара от днес на средна цена от 599 евро. Всички притежатели на Nokia 8.3 5G ще получат безплатна 6-месечна пробна версия на Google One с допълнителни 100 GB онлайн хранилище в Google Drive, Gmail и Google Photos и общ абонамент за всички услуги, който може да се сподели с още петима.

Коментар