XPG GAIA – мощен мини компютър за гейминг

С минималистичен дизайн и мрежести панели XPG GAIA се вписва в почти всяко пространство
(снимка: XPG)

Тайванският бранд XPG обяви интересен нов продукт – мини РС за игри. Моделът XPG GAIA е компактна 5-литрова система, предназначена за геймъри и създатели на съдържание, които нямат достатъчно пространство на работния плот, но не искат да правят компромис с  изчислителната мощ и функции.

Базиран на Intel NUC 9 Extreme Kit – Ghost Canyon, мини компютърът разполага с процесор Intel Core i9-9980HK, който работи на тактова честота до 5,0 GHz и разполага с осем ядра. XPG GAIA генерира по-малко топлина и консумира по-малко енергия, благодарение на ниския си TDP от 45W. Нещо повече, компютърът може да бъде оборудван с допълнителна графична карта, до 202 мм.

С компактен 5-литров форм-фактор, XPG GAIA ще освободи ценно място на работния плот. Размерът му го прави идеален за по-малки помещения, като стаи в общежития, студийни апартаменти и малки офиси. Малкият форм-фактор също улеснява относително лесното пренасяне на компютъра.

Мини компютърът XPG GAIA е изпълнен в компактен 5-литров форм-фактор
(снимка: XPG)

Изчистеният минималистичен дизайн със странични мрежести панели се вписва в почти всяко пространство. Освен формата, страничните мрежести панели осигуряват и ефективен оптимален термичен контрол и охлаждане, по-добри от тези на преносимите компютри.

XPG GAIA се предлага с 32GB (2x16GB) 3200MHz DRAM, като същевременно поддържа Intel XMP 2.0 за безпроблемен и стабилен овърклок. Твърдият диск XPG SX8200 Pro предлага скорости на последователно четене/запис до 3500/3000 в секунда. Захранването Flex ATX с мощност 500W 80 Plus Platinum поддържа ниски нива на шум – до 40dB, за да не разсейва потребителите.

XPG GAIA поддържа Intel XMP 2.0 за безпроблемен и стабилен овърклок
(снимка: XPG)

Мини компютърът се предлага и с множество важни функции, които ще направят игрите и създаването на съдържание у дома по-лесно. Поддръжката на Wi-Fi 6 позволява на рутерите да комуникират с повече устройства едновременно и с по-широк обхват на предаване. Освен това потребителите ще получат гъвкава I/O свързаност с Thunderbolt 3 за допълнителни монитори и други външни устройства.

XPG GAIA вече се предлага в Америка и Япония заедно с ограничено количество безплатни копия на Marvel’s Avengers при всяка покупка. Все още не е обявено кога мини компютърът ще се появи на останалите пазари.

Коментар