(Не)очаквани неща, които може да съхранявате във фризера

Наред с храната, във фризера може да съхранявате и доста необичайни неща
(снимка: CC0 Public Domain)

Какво има във вашия фризер? Нека познаем! Пица, зеленчуци, месо, сладолед… Но защо се ограничавате само с това?

Знаете ли, че в този уред може да съхранявате и много други неща, при това, доста необичайни. А най-хубавото е, че така ще удължите живота на продуктите и ще имате под ръка необходими продукти, за да се превърнете в една наистина перфектна домакиня, която винаги може да реагира, ако ѝ дойдат неочаквани гости.

А ако все още нямате такъв уред, на първо време трябва да разгледатe най-добрите фризери и да изберете модел, който да е удобен за вашето домакинство.

Батерии

Може и да звучи странно, но да, те могат да се държат във фризера. Това ще удължи срока им на годност, но не при всички. Например, ако замразите алкалните батерии, няма да промените трайността им, но ако сложите такива от никел метал хидрид (NiMH) и никел-кадмий (NiCd), които често се използват в електрониката, ще имат по-дълъг живот.

Тесто за сладки

Представете си, че идват неочаквани гости и нямате нищо, с което да ги почерпите. Не и ако имате замразено тесто за сладки. Масленото тесто е най-доброто за замразяване и всичко, което трябва да направите е само да го извадите, нарежете и сложите във фурната.

Свещи

Знаете ли, че ако преди да запалите нова свещ, я сложите във фризера за ден, ще удължите времето за изгаряне на свещта. Това се дължи на студа, който ще охлади восъка.

Билки

През зимата няма как да имаме свежи и пресни билки. Но за да се радваме на такива през цялата година, може да нарежете набраните през лятото и да ги замразите.

Опаковъчно фолио

Ако имате фолио, което се къса лесно и не може да залепне добре, само го поставете във фризера. Проблемът ще бъде решен.