Поддръжката на Office 2010 изтича след две седмици

За потребителите на Office 2010 е препоръчително да обновят софтуера си до актуална версия
(снимка: Microsoft Office)

Microsoft напомни на потребителите, че поддръжката на пакета Office 2010 ще приключи следващия месец. Според публикация на уеб страницата за поддръжка, от 13 октомври 2020 г. Office 2010 няма да получава актуализации на сигурността.

На потребителите, които все още използват остарелия офис пакет, се препоръчва да надстроят софтуера си до една от актуалните в момента опции – това са пълният пакет Office 2019 или услугата Microsoft 365, която се плаща ежемесечно чрез абонамент.

Заслужава да се отбележи, че след края на официалната поддръжка приложенията, включени в Office 2010, няма да спрат да работят. Те обаче няма да получават актуализации на сигурността, което означава, че ще представляват потенциална заплаха, тъй като стават по-уязвими към злонамерен софтуер.

Потребители, които не желаят да използвате офис приложения на абонаментен принцип, т.е. Microsoft 365, могат да закупят пакета Office 2019, който се разпространява срещу еднократна такса.

Също така наскоро стана известно, че през втората половина на 2021 г. Microsoft ще пусне нов пакет от офис приложения, които могат да бъдат закупени наведнъж, а не чрез абонамент.

По-рано имаше слухове, че след Office 2019 Microsoft напълно ще премине към абонаментния модел на разпространение на офис приложенията, но всъщност това няма да се случи, поне засега. Все още няма информация кои приложения ще бъдат включени в следващия Office и колко ще струва пакетът.

Коментар