БТК пусна безплатен информационен телефон за Sofia Design Week

БТК откри специална телефонна линия за информация за програмата на фестивала за съвременен дизайн Sofia Design Week. На телефон 0800 10 200 всеки може да получи подробна информация за програмата на фестивала, която включва експозиции, лекции и уъркшопи. Телефонът може да се избира безплатно от стационарен, мобилен и уличен апарат.
Първият фестивал за дизайн в България Sofia Design Week се осъществява в партньорство с БТК. Събитието си поставя за цел да преобрази София в седмицата от 5 до 12 юни 2009 г. С първото му издание в България пристигат едни от най-авангардните имена в съвременния продуктов, комуникационен, интерактивен и графичен дизайн. Мисията на фестивала е да постави София на световната карта на дизайна и да потърси следващата идентичност на визуалната ни среда.
„Решихме да се включим в този амбициозен проект, тъй като смятаме, че е назрял моментът за подобно събитие в България и то е необходимо, за да ни предизвика да се замислим как средата, в която живеем може да стане по-атрактивна”, сподели Михаела Калайджиева, генерален секретар на БТК. „Участието ни в Sofia Design Week e логично за нас, тъй като компанията ни се променя към модерен и динамичен телеком и следващата стъпка в тази посока е предстоящото ни ребрандиране през есента. Променяме дизайна на БТК във всички посоки – комуникацията, брандовете, интериорния дизайн на магазинната мрежа. Това е част от стратегията ни за препозициониране на телекома от технологична към клиентски-ориентирана, ефективна и динамична компания и предоставяне на единна телекомуникационна услуга, под един бранд и с единен подход.”
БТК планира собствена експозиция в рамките на Sofia Design Week, която ще може да се види на ларгото пред Телефонната палата от 9 юни и ще представи еволюцията във визуалната идентичност на телекома преди предстоящото ребрандиране. 
Програмата на фестивала включва 22 експозиции от продуктовия, комуникационния, интерактивния и графичния дизайн, достъпът до които е свободен и лекционна част, която ще събере някои от най-силните имена от авангарда на съвременния дизайн. Next Identity Forum ще предложи 17 лектора в 3 дни – от 5 до 7 юни, които ще приближат хората от креативните професии към идеята за следващата визуална идентичност на средата ни. Петте уъркшопа в програмата ще бъдат водени от най-изявените имена в съвременния дизайн, които ще покажат работния процес на успешните дизайнери.
Централно място на събитието ще е и Design Lounge зона в двора на Националната художествена академия, където ще има бар, различни DJ-и всяка вечер и Wi-Fi покритие, осигурено от БТК. Събитието ще се провежда всяка година, за да включи България в глобалната дискусия за тенденции и бъдещето на дизайна.

Коментар