AMD показа мускули и при десктоп процесорите

След шумния анонс на 6-ядрения сървърен процесор Istanbul, компанията AMD обяви и два нови процесора за настолни системи. Това стана на световното ИТ изложение Computex в Тайван.
45-нанометровият Athlon II X2 250 3GHz дава на потребителите високо съотношение производителност/цена, а за ентусиасти и овърклокери е предназначен Phenom II X2 550 Black Edition – първият двуядрен Phenom II.
С последната добавка към семейството чипове Phenom II, потребителите ще могат да изпитат изчислителната мощ на платформата "Dragon" с много широк избор от двуядрени, триядрени и четириядрени конфигурации, посочиха от компанията.
AMD Athlon II X2 250 с честота 3GHz и цена $87 се представя забележително добре в комбинация с AMD чипсети и интегрирани графични решения. Платформите, изградени само от AMD технология, са в състояние да дадат до 2 пъти по-висока графична производителност, в сравнение с тези с Intel интегрирана графика, твърди AMD.
Операционната система Windows 7 е оптимизирана за многоядрени процесори като Athlon II. Например, Windows 7 е настроена да се възползва максимално от характеристиките за пестене на енергия AMD PowerNow! 3.0.
Произведен по 45нм процес, новият двуядрен Athlon II има 65W TDP, като може да свали консумацията на енергия с до 50% при извършване на базови задачи, до 40% при тежки приложения и до 50% в режим на изчакване, показват тестовете на AMD.
Процесорите AMD Black Edition, какъвто е и 3,1-гигахерцовият Phenom II X2 550, помагат на потребителите да използват максималния потенциал на технологията Dragon с тунинговане на своите компютърни системи. Практически същият огромен резерв, заложен в чипа, който позволи да се поставят през последните месеци световни рекорди по овърклок, сега е на разположение на компютърните ентусиасти на много по-достъпна цена от $102.
Потребителите ще бъдат улеснени в овърклока с новите функции и възможности на софтуера AMD OverDrive 3.0, предназначен за бързо и практически безопасно тунинговане на компютрите.

Коментар