Google Docs поддържа MS Office 2007 документи

Пакетът от онлайн офис приложения Google Docs вече поддържа формата на документите от Microsoft Office 2007, съобщи блогът на Google.
Потребителите на Google Docs сега могат да работят и с документи, съхранени във формати .docx и .xlsx. Това са формати на приложенията Word 2007 и Excel 2007, които са част от Microsoft Office 2007.
Все още обаче Google Docs не поддържа формата .pptx на приложението за презентации PowerPoint 2007. Засега не е известно дали и кога Google ще осигури съвместимост и с този формат.
Пакетът от онлайн приложения Google Docs включва текстов редактор, електронна таблица и приложение за презентации. Потребителите могат да ползват приложенията от пакета през интернет браузър, без да им се налага да инсталират софтуер на компютрите си.
С оглед на бързото развитие на интернет, някои анализатори предвиждат, че безплатните онлайн програми в скоро време могат да се наложат като достойна алтернатива на съществуващите комерсиални текстови редактори и други офис приложения.
Освен Google Docs, който е онлайн пакет, в списъка с алтернативи на Miicrosoft Office влизат безплатни продукти като Lotus Symphony и OpenOffice. Последният от тях се доближава най-много до функционалността на Microsoft Office.

Коментар