Тайванци купиха компанията за електронна хартия E Ink

Тайванската компания Prime View International (PVI) сключи споразумение за придобиване на E Ink Corp. – американски разработчик на технологии за електронна хартия.Сделката е на стойност 250 милиона долара, съобщиха двете компании.

Технологиите на E Ink намират приложение в различни устройства от рода на електронни четци и мобилни телефони. Качеството се подобрява непрекъснато, което разкрива възможности за нови приложения.

Пикселите на екраните с електронно “мастило” представляват капсули, изпълнени с черни и бели частици. При подаване на сигнал, частиците от съответния цвят се преместват към повърхността на дисплея, формирайки желаното изображение.

Prime View International доставя екрани по технологията “електронна книга” на производители на портативни устройства. Тайванците си сътрудничат с E Ink вече няколко години, като в момента обслужват множество доставчици на електронни четци.

За сумата от 215 милиона долара PVI ще получи E Ink заедно с нейния персонал и интелектуална собственост. Централата на E Ink ще остане в Кембридж, Масачузетс.

Очаква се сделката да приключи през четвъртото тримесечие на годината, след издаване на разрешение от регулационните органи.

Коментар