NetIX добави нови точки за достъп до мрежата си

Пиърингът е широко използван начин за свързване с Европа, казва Фабрисио Коста
(снимка: NetIX)

Глобалната платформа за свързаност и обмен на данни NetIX, част от групата на Нетера, разшири присъствието си на южноамериканския пазар, в Европа, Русия и САЩ. Това значително увеличи възможностите за членовете на NetIX да се свързват и да осъществяват високоскоростен обмен на данни с нови хъбове и дейта центрове.

NetIX прибавя в портфолиото си две нови точки на присъствие в Бразилия – в Рио де Жанейро и Форталеза, и свързаност с нова платформа за обмен на данни IX.br. През септември платформата добави други две интернет борси към своята мрежа – Speed-IX в Амстердам и FL-IX във Флорида. Паралелно с това NetIX надгради присъствието си и увеличи капацитетите си в Москва, Ашбърн (САЩ) и Мадрид.

Пиърингът е широко използван начин за свързване с Европа, а през последните години неговата популярност в Южна Америка рязко нарасна.  Чрез NetIX бразилските мрежи лесно получават достъп до по-труднодостъпни и нишови платформи за обмен на данни в Европа, при това само чрез една връзка и един порт, коментира Фабрисио Коста, регионален директор на NetIX за Южна Америка.

С една връзка, един порт и един договор платформата NetIX включва своите членове в глобална мрежа от стотици международни дейта центрове и борси за данни. Над 140 членове, повече от 30 интернет борси и над 6000 мрежи в 65 града на 6 континента са свързани чрез NetIX.

Членовете на платформата могат директно да обменят трафик. Ползата от това за крайните потребители е, че 90% от най-популярните сайтове по света им се зареждат много по-бързо. Сред членовете на NetIX са доставчици на интернет, телевизионни оператори, телекоми и мрежи за доставка на съдържание.

Коментар