Излезе бета версия на Opera 10

Първа бета версия на браузъра Opera 10 е достъпна за сваляне и тестване, съобщи разработчикът Opera Software.
Новият продукт използва технологията Opera Turbo, която включва високоефективен алгоритъм за компресиране на данни. В резултат на нейното действие, скоростта на зареждане на сайтове се увеличава и при по-бавни връзки.
Но дори и при изключена технология Opera Turbo, производителността на браузъра е с 40% по-висока, в сравнение с предходната версия 9.6, твърди разработчикът. Новият браузър зарежда бързо обемни уеб страници като тези на Gmail и Facebook.
Opera 10 променя предствата за работа в интернет, благодарение на значително увеличената производителност, новите функционалности и подобрения интерфейс, коментират от компанията.
Разработчикът очаква новата версия да впечатли както лоялните потребители на браузъра, така и новите, които отскоро го имат на компютрите си. По данни на Net Applications, делът на Opera през април тази година е бил около 0,72% в световен мащаб.
Междувременно Opera Software разшири възможностите на пощенския клиент Opera Mail. Добавени са поддръжка на формата HTML, уеб шрифтове, цветови модели RGBA/HSLA и подобрена мащабируема векторна графика SVG.
Даунлоуд: Opera 10 бета

Коментар