Alfawise IP Camera – третото око във вашия дом

Alfawise N816 върти главата си на 360 градуса хоризонтално и 90 градуса вертикално

Технологиите напреднаха толкова много и станаха толкова достъпни, че всеки човек днес може да си позволи видеонаблюдение на дома за по-висока сигурност – лесно, евтино и удобно, с проследимост от по всяко време и от всяко място. Освен това джаджите за тази цел са и забавни.

Един приличен продукт за видеонаблюдение може да струва и по-малко от 50-на лева. Такава, например, е безжичната IP камера Alfawise N816, която предлага дори възможности с изкуствен интелект (AI) при разпознаване на наблюдаваните субекти.

На външен вид устройството е досущ като малко роботче от Междузвездни войни, което върти очички и зорко наблюдава случващото се наоколо. Но говорим за смарт Wi-Fi камера с висока резолюция (1080P), хоризонтален обхват от 360 градуса и вертикален от 90 градуса.

Умната безжична камера Alfawise N816 прилича на роботче от Междузвездни войни

Ако сте инсталирали у дома си тази джаджа, можете да наблюдавате дистанционно всяко кътче на жилището си, като управлявате камерата с помощта на мобилно приложение – от смартфона си. Оптимизираният AI алгоритъм на камерата засича човешките тела и филтрира фалшивите аларми.

Макар и изключително достъпна като цена, Alfawise N816 Mini IP Camera има отлични технически параметри. Тя използва ново поколение технология за H.265 видео декодиране, за да намали с 50% обема на записваното видео, като същевременно предлага ясна, детайлна картина дори и когато помещенията са тъмни.

Камерата може да се свърже към интернет безжично през Wi-Fi или по кабел

Казахме вече, че записът е с висока резолюция 1080P, което означава, че ще видите резултата от работата на камерата във вид на качествено и гладко видео. Вграденият инфрачервен сензор осигурява видимост до 8-15 метра на тъмно. Когато засече движение – на потенциален крадец у дома, например, камерата издава аларма.

Нещо повече, IP камерата разполага с микрофон и говорител и поддържа двупосочно аудио, така че можете да я използвате и за видеоконференции с любимите си хора у дома, когато сте далеч от тях – чрез мобилното приложение на смартфона си. Камерата е съвместима с Android и iOS смартфони.

В този слот поставяте картата памет за запис на видеото от камерата

Също от смартфона можете да управлявате камерата, като ѝ подавате команди за завъртане настрани, нагоре и надолу, така че да видите цялото помещение. Разбира се, можете не само дистанционно да наблюдавате ситуацията у дома, но и да инициирате запис с камерата.

За да си върши съвестно работата, домашният гард N816 трябва да е включен към захранване и свързан към интернет. Това става безжично, през вградения Wi-Fi модул в камерата, или чрез кабел (наличен е порт RJ45) – т.е. необходимо е да свържете камерата към домашния си рутер.

От смартфона си може да наблюдавате и дали е в безопасност детенцето

За запис на случващото се у дома може да използвате SD карта памет с капацитет до 128 GB, като я поставите в предвидения за целта слот на камерата. Карта памет не е включена в комплекта, който освен камерата съдържа захранващ кабел, чантичка, инструмент за монтиране и документация.

Безжичната IP камера Alfawise N816 се предлага в момента на цена от $26,99 в онлайн магазина Gearbest, а доставката до България е безплатна.

Коментар