Бил Гейтс критикува тестването за Covid-19

Бил Гейтс има сериозни забележки за начина, по който се извършват Covid-19 тестовете
(снимка: CC0 Public Domain)

Бил Гейтс продължава да критикува тестването за COVID-19 в САЩ, наричайки го „наистина тъжно нещо”. Темата бе дискутирана на CEO форум тази седмица, организиран от Уол Стрийт Джърнъл.

Все пак Гейтс даде искрица надежда, отбелязвайки, че лекарствата, базирани на антитела и използвани при лечението на президента Доналд Тръмп, могат драстично да ограничат смъртността от Covid-19, след като бъдат одобрени от регулаторите и предоставени на обществото.

Не за първи път съоснователят на Microsoft и филантроп „на пълен работен ден” в момента се противопоставя на тестовете, извършвани в САЩ, които дават по-бавен от очаквания обрат на пандемията.

„По-голяма част от всички тестове в САЩ са напълно пропилени, боклук”, каза Гейтс по-рано пред Wired. Според него, системата за възстановяване на разходите, създадена от федералното правителство, плаща еднакво за всички тестове, което означава, че компаниите, които ги предоставят, просто печелят най-много.

Но правителството може да поправи това, ако промени системата, за да плаща допълнително за резултати в рамките на 24 часа, нормална такса за 48 часа и нищо, ако резултатът се забави повече. „Ще го оправят за една нощ”, категоричен е Гейтс.

Според него, не е задължително тестовете за Covid-19 да се забиват дълбоко в носа, както обикновено се прави. Самодиагностиката, която просто достига до горната част на носа с памучен тампон, е също толкова ефективна.

На CEO срещата Бил Гейтс изрази оптимизъм за лекарствата, разработени от компании като Regeneron Pharmaceuticals. Намаляването на смъртността с подобни лекарства би могло да бъде доста високо, а доставките им ще достигнат необходимия обем до края на годината, поне в богатите страни, уверен е той.

Коментари по темата: „Бил Гейтс критикува тестването за Covid-19”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Няма по-големи злодеи от хората прикриващи се зад думата филантроп. Честен бизнесмен няма както няма бизнесмен филантроп. Човек ако иска наистина да помага не се кичи и прави на филантроп. Милиарди правят печалби от дарения нпо та фондацийки … нямам повече думи.

  2. Anonymous

    Не проумявам кой може да нарича злодеи като Сорос и Гейтс филантропи? Гейтс от както спря да се занимава с Майкрософт пряко, се отдане на финансиране проучването на неизвестни вируси. През 2015 година патентова “Корона-вирус” и зявява, че той лесно може да се превърне в заразен за човека. Всички тайни биологични лаборатории в света се занимават с изучаване и манипулиране на вируси и използването им като биологично оръжие. Докато хората не се обединят и принудят правителствата си да ги закрият или поне да са под обществен контрол, ще се появяват все нови и все по-трудни за лечение вируси.

  3. Трагедия

    Като му знам софтуера… И сега се прави на лекар…

Коментар