SUSE отваря иновационен хъб в България

Българските инженери ще движат процеса на технологична иновация, казва Мелиса Ди Донато
(снимка: Kurt Rebby / предоставена от SUSE)

SUSE, най-голямата независима организация, разработваща решения с отворен код, обяви, че ще инвестира в нов инженерен и иновационен хъб в България. Компанията планира да отвори стотици висококвалифицирани работни места у нас.

Базираният в София хъб, част от екипа за инженерни и иновационни решения на SUSE, ще се фокусира в разработването на изцяло нови технологични решения с отворен код, които ще позволят на компаниите да създават, интегрират и управляват процесите и обемите от работа навсякъде – от ядрото през локалната и облачната среда.

„Този нов хъб за иновации и технологии ще бъде важна част от стратегията ни за ускорен растеж”, коментира Мелиса Ди Донато, главен изпълнителен директор на SUSE. Тя подчерта, че технологиите на SUSE са двигател на иновативни решения в сфери от здравеопазването, през центровете за данни до суперкомпютрите.

„Ще разчитаме на българските инженери да движат процеса на технологична иновация”, каза още Мелиса Ди Донато.

SUSE планира центърът да е напълно функциониращ в идните 6 месеца, като целта е да се разраства и да отвори стотици работни места в следващите 3 години. Освен в разработчици, центърът ще привлече кадри в областта на дигиталния маркетинг, управлението на проекти и др.

Главен продуктов и маркетинг директор на SUSE е роденият в България Иво Тотев, който пряко съблюдава стартирането на проекта. Новият директор на SUSE за България е Петър Димов – мениджър с опит в компании като IBM и HP.

Въпреки глобалната пандемия, в третото тримесечие на финансовата 2020 г. приходите на SUSE се увеличиха с 14% на годишна база, а заявките за едногодишни облачни услуги –  с 81%, бележейки 14 последователни тримесечия на растеж.

Коментари по темата: „SUSE отваря иновационен хъб в България”

добавете коментар...

  1. Мехмет

    Милф. Харесвам такива интелигентни

  2. Невярващ

    Мммм…да. Много бих искал да имам такъв шеф! 🙂

Коментар