Над 1600 софтуерни специалисти се очакват на DevReach

DevReach ще включва сесии за писане на код на живо, обмяна на опит и социални активности
(снимка: DevReach)

Над 1600 софтуерни разработчици се очаква да присъстват на DevReach, водещата конференция за разработчици в Централна и Източна Европа, организирана от софтуерната компания Progress.

Събитието ще се предава на живо в популярната стрийминг платформа Twitch от 19 до 23 октомври. Участието е безплатно, само с предварителна регистрация. Социални виртуални събития по време на конференцията ще помогнат на участниците да се запознават помежду си и да обменят опит.

„Много се радваме, че има толкова голям интерес към DevReach 2.0(20)”, каза Сара Фаац, директор „Връзки с разработчици” в Progress. „Тези, които са присъствали на някое от предишните 11 издания, знаят, че в основата на събитието е общността на разработчиците. Въпреки че тази година няма да се видим на живо, ще използваме силата на технологиите по най-добрия начин, за да създадем уютна атмосфера”.

Progress е подготвила сесии с писане на код на живо и ексклузивни виртуални социални събития с много игри и изненади. „Нямаме търпение да приветстваме участниците в DevReach 2.0(20)”, допълни Сара Фаац.

Част от интерактивните виртуални активности на DevReach 2.0(20) включват:

• Писане на код на живо – световно известни технологични експерти и инфлуенсъри от глобалната ИТ индустрия ще създават приложения с избран фреймуърк – Blazor, React, Xamarin & MAUI или Angular. Всеки от тях ще добавя своя любима функционалност, докато дискутира тенденциите в разработката на приложения с домакините на събитието – „адвокатите на разработчиците” в Progress Ед Шарбено, ТиДжей Ван Тол, Сам Басу и Алиса Найкъл. Участниците в конференцията ще имат възможност да коментират и задават въпроси в реално време в Twitch и ще получат достъп до програмния код на приложението, след като е готово.

• ИТ общността на фокус – DevReach 2.0(20) ще отдаде нужното внимание на общността на разработчиците, като отличи публично героите от ежедневието ни – хората, които помагат на другите да бъдат по-добри. Номинации все още се приемат в страницата на DevReach в Twitter и на DevReach@progress.com. Номинираните ще бъдат отличени на 23 октомври по време на закриващото виртуално парти на конференцията.

• DevReach виртуална реалност (VR) – регистрираните участници ще имат достъп до две ексклузивни VR афтър партита. Te ще се проведат във виртуален свят, който пресъздава пространството за отдих и събития на последния етаж в офиса на Progress в София. Гостите ще имат възможност да си говорят със създателите на виртуалното пространството, както и с други участници, да играят игри и да печелят награди. Необходимо е присъстващите да се включат със собствено AR/VR устройство, както и да инсталират допълнително приложение преди партитата.

Коментари по темата: „Над 1600 софтуерни специалисти се очакват на DevReach”

добавете коментар...

  1. ИТ селянин

    При мен също не баца и никой не ми отговаря? Хубав ми е интернета на село по еврочроект.

  2. IT спец

    Регистрацията не работи. Няколко седмици очаквам и никакво потвържнение не получих. Явно пак ще искат пари да събират.

Коментар