Honor 9X – добри параметри и дизайн на разумна цена

Honor 9X има характерните за бранда добър дизайн и стойностни параметри

Марката Honor се превърна в синоним на достъпен смартфон от реномиран бранд, с хубав дизайн и много добри характеристики. Моделът, който представяме днес, се радва на силно търсене от потребителите и има защо.

Над 90% от предната част на Honor 9X е заета от екрана. Той е 6,59-инчов с резолюция 2340×1080 пиксела, което по същество е малко повече от Full HD – с достатъчно пиксели за отчетлив текст и детайлни снимки. Honor ви дава много контрол и над цветната температура, така че можете да персонализирате екрана според вкуса си.

Звукът е ограничен до моно-говорител в долната част на телефона, но може да е достатъчно силен, ако се нуждаете от това на по-шумни места. Разбира се, за по-вглъбено слушане ще ви трябват слушалки, като за целта моделът разполага със стандартен 3,5-мм порт.

Предната селфи камера изскача и се скрива автоматично зад екрана

Трите камери (48MP+8MP+2MP) са наредени в една линия на гърба на 9X, точно като при iPhone XS. Само две от тях правят снимки, а третият сензор 2MP е за дълбочинни ефекти. Основният 48MP сензор определено си струва, превръщайки суровите 48MP снимки в детайлни 12MP изображения. Цветовете получават помощ от изкуствен интелект, а нощният режим е изненадващо добър за цената от EUR 178,49, на която се продава моделът в онлайн магазина Cafago.

Камерата за селфи е скрита в горната част на телефона и изскача автоматично, когато отворите приложението на камерата, а след снимането се оттегля обратно. Тя ще се скрие автоматично и ако разбере, че телефонът пада. Сензорът за пръстови отпечатъци работи доста бързо и се намира на гърба, вместо скрит под дисплея.

Над 90% от предната част на Honor 9X е заета от екрана

Honor ще се справи добре с типичните смартфон приложения – имейл, Facebook, сърфиране в мрежата (поддържа 4G), снимки, видео. Процесорът му Kirin 710F с осемте си ядра може да изпълнява обичайния набор от приложения без задъхване. Той работи в тандем с 4GB RAM за гладко превключване между приложенията.

Огромните 128GB място за съхранение плюс слот за microSD карта гарантират, че няма да изпитате дефицит на сторидж. Honor предлага реверсивен USB-C порт за зареждане и прехвърляне на данни, а батерията с капацитет 4000 mAh се зарежда напълно за около два часа. Поне 24 часа след това няма да ви се налага да пъхате отново зарядното в щепсела при интензивно използване на устройството.

Honor 9X е способен да прави изненадващо добри нощни снимки

Honor 9X се доставя с приложенията на Google, така че може да му се прости, че не работи с най-новата версия на Android. Все пак Android 9 Pie с познатия EMUI интерфейс е безупречна комбинация. Екстри като навигация с жестове и някои персонализируеми режими на захранване също са добре дошли.

Honor 9X Global Version се предлага в момента в ограничени бройки на цена от EUR 178,49 евро в онлайн магазина Cafago. Доставката до България от германски склад е безплатна.

Коментар