A14 Bionic, а не 5G е залогът за покупка на iPhone 12

Големият напредък в iPhone 12 всъщност не е 5G, а новият процесор A14 Bionic
(снимка: Apple)

Представянето на iPhone 12 вчера мина под знака на 5G, но изглежда покупката на новия смартфон на Apple е оправдана повече заради процесора A14 Bionic, който хвърля светлина върху това накъде се е насочила компанията със собствения си чип.

По време на събитието Apple подчерта, че A14 е първият чип на компанията, направен по 5-нанометрова технология, и наблегна на начина, по който той се използва в iPhone 12. Чипът разполага с 4-ядрен графичен процесор, по-бърз ускорител за машинно обучение и 6-ядрен CPU.

Apple обяви за първи път A14 Bionic, когато пусна новия си таблет iPad Air. Със своите 11,8 милиарда транзистора, A14 адресира по-натоварващите функции за игри и фотография. Apple говори за фотографските изчисления толкова много, колкото и Google при пускане на нейните смартфони Pixel.

Според данни на Apple, новият чип A14 Bionic се отличава с:

  • 80% по-бърз невронен енджин;
  • нов процесор за обработка на сигнали за изображения;
  • 70% по-бързи ускорители на машинно обучение;
  • подобрена компресия на паметта;
  • подобрения в производителността.

Всичко това означава, че League of Legends – игра, която обикновено се използва на настолни компютри, ще може да се изпълнява прилично и на Phone, отбелязва ZDNet.

В крайна сметка Apple ще използва A14 Bionic във всичките си устройства iPhone и iPad. Залогът е, че може да ни даде много мощ в дланта и да използва това като аргумент за продажба.

Коментар