В условия на криза Smart IT продължава да расте

Smart IT изцяло подпомага дигиталната трансформация на холдинга, който обслужва
(снимка: Smart IT)

Във времена на продължаваща пандемия и нейните икономически последици, които подлагат на сериозни изпитания цели бизнес сектори, технологичната компания Smart IT не спира да се развива.

Докато на редица компании в сектора се наложи да свият разходите си и дори да се разделят с част от служителите си, технологичното сърце на Management Financial Group (MFG) дори отвори втори офис в София на бул. Черни връх, който да приеме постоянно разширяващите се екипи.

И не само това, като отговорен работодател, загрижен както за физическото здраве и безопасност на колегите, така и за техния психологически и емоционален комфорт, компанията предложи изход от продължителната социална изолация с плавно завръщане в офис пространствата при най-стриктни противопепидемиологични мерки с редовна дезинфекция на помещения, осигуряване на лични предпазни средства и спазване на физическа дистанция.

Ергономични мебели, най-съвременна компютърна техника, модерни и удобни зали за срещи, обособени кътове за почивка и неформални разговори с колеги, кухненски кът, просторни тераси с отлична гледка към Витоша са само част от предимствата на работната среда. В непосредствена близост е нашумелият Quartal Food Park за качествена улична храна и събития, Paradise Center, различни спортни и фитнес зали, ресторанти. Офисът е на 5 минути пеша от спирката на метрото, а транспортните връзки включват и удобен наземен транспорт. Сградата разполага и със собствен паркинг.

С ергономични мебели и най-съвременна компютърна техника са обзаведени офисите на Smart IT
(снимка: Smart IT)

„Нашите партньори имат нужда от решенията, които позволяват лесно, бързо и гъвкаво да стартират и развиват бизнесите си. Гордеем се с най-мащабния ни проект – адаптивната финтек платформа Smart Check, която им носи това конкурентно предимство. В момента работим усилено по изцяло новаторски и уникален за България проект – създаването на дигитално приложение за управление на финанси от ново поколение”, коментира разширяването на офис локациите Радостин Богданов, директор ИТ дирекция в MFG и ръководител на Smart IT.

„Smart IT изцяло подпомага дигиталната трансформация на бизнеса на холдинга, който обслужваме. Основен приоритет за нас е да доставяме своите продукти и услуги навреме и когато са необходими, а това, което неизбежно ни мотивира да се представяме на най-високо ниво, е фактът, че работим по изключително важни за бизнеса проекти и виждаме ежедневно резултатите от труда си в една функционираща финтек екосистема. Нищо от това не би било възможно без хората, които стоят зад Smart IT, а многото нови проекти и специфични бизнес нужди правят развитието на ИТ звеното с нови и нови колеги неизбежно”, допълни Богданов.

Над 130 служители разработват и поддържат финтек софтуер, финансови системи и платформи, както и администрират ИКТ инфраструктура, разпределени в над 20 екипа в общо два офиса в София, и по един в Пловдив, Варна и Киев, Украйна. Чрез изграждането и поддържането на комплексни корпоративни бизнес решения като ERP, Business Intelligence, финтек платформи и други основополагащи и интегриращи софтуерни системи, Smart IT обслужва работата на над 7500 души в 450 офиси на групата компании на MFG в България, Румъния, Украйна, Полша и Македония.

Дейността на компаниите в холдинга на MFG се разделя в пет дивизионни направления – дивизия Home Collected Credits с общ оборот от 140 милиона евро за изминалата година, дивизия Digital Business & Credit Cards, която обслужва над 160 000 активни клиенти, дивизия Business Development Retail & B2B Credits с общ оборот от 60 милиона евро, дивизия Debt Collection с обща експозиция от 80 милиона евро, P2P лендинг, който обслужва над 20 000 клиенти в целия свят.

Благодарение на Smart IT, клиентите на компании като Easy Credit, Бяла Карта, Viva Credit, Fintrade, Prospect Capital, АКПЗ, P2P лендинг платформата iuvo и други могат да разчитат на бърза, удобна, лесна и качествена услуга.

Над 130 специалисти разработват и поддържат решенията на Smart IT
(снимка: Smart IT)

Технологичното сърце на MFG не спира да попълва редиците си с висококвалифицирани специалисти в направленията разработка и интеграция на софтуерни системи, софтуерен бизнес анализ, управление на информационни и комуникационни системи, управление на процеси, управление на проекти, софтуерна доставка и операции, управление на качеството, аналитична обработка на големи масиви информация, софтуерна архитектура, техническа поддръжка, поддръжка на приложения, системна администрация и мрежова администрация.

Най-търсените специалисти в Smart IT са .NET програмистите, BI програмистите, бизнес анализаторите, QA специалистите, специалистите ИТ поддръжка, системните администратори, администраторите бази данни и др.

Мащабът на групата на MFG, която обслужва Smart IT, предоставя редица възможности за ускорено професионално израстване и специализация, a предприемаческият дух, залегнал в ценностите на холдинга, дава предимство на проактивните и идейни хора. Всеки служител получава нужната подкрепа и реална възможност да развие своя талант и разгърне пълния си потенциал. За свободни позиции следете кариерната страница на Smart IT.