AppCheck Anti-Ransomware – спира рансъмуер заплахите

Въпреки че AppCheck Anti-Ransomware включва защита в реално време, тя не предизвиква конфликти с други антивируси

Рансъмуер е една от най-актуалните заплахи, която в последните години причини огромни щети на бизнеса, публични организации и отделни потребители. Този злонамерен софтуер криптира файловете в компютъра и иска откуп от потребителя, за да отключи достъпа до тях.

Компаниите за сигурност търсят различни начини не само за откриване и премахване на рансъмуер вирусите, но и за възстановяване на блокираните данни. Програмата AppCheck Anti-Ransomware е едно от надеждните решения за защита на компютрите от рансъмуер – тя действа превантивно, още на етапа, когато рансъмуер агентите се опитват да направят промени в компютъра.

Въпреки че AppCheck Anti-Ransomware включва защита в реално време, тя не предизвиква конфликти с други антивируси, които също действат в реално време. Дори се препоръчва нейното използване именно като втори слой – за защита от рансъмуер.

Приложението започва да работи в системната лента със задачи, като защитен щит в реално време, веднага след стартирането си, който следи за рансъмуер активност. Освен че засича опитите на злонамерени агенти да правят промени в компютъра,  програмата поддържа и сканиране по заявка от потребителя.

В допълнение, AppCheck Anti-Ransomware може да възстановява повредени файлове, благодарение на включения инструмент за бекъп на файловете, преди да бъдат криптирани от рансъмуер.

При засичане на заплаха, програмата показва изскачащ прозорец в долния десен ъгъл на екрана, изолира рансъмуер агента и го изпраща в карантина, където изчаква инспекция. Потребителят получава информация за времето на откриване на заплахата, типа рансъмуер и пътя до него, с опции да го изтрие постоянно от компютъра или да го възстанови в специфична папка за по-нататъшно изследване.

Опитните потребители имат на разположение настройки за защита само на локални дискове, автоматично изчистване на файловете под карантина, бекъп операции и създаване на списък с разрешени файлове, които се считат за сигурни.

Даунлоуд: AppCheck Anti-Ransomware

Коментар