Ransomware Defender – блокира рансъмуер атаките

Ransomware Defender се явява пълноценен антивирус с фокус върху рансъмуер заплахите

Софтуерът Ransomware Defender представлява приложение за сигурност, което включва всички характеристики на антивирусно решение. То обаче се фокусира върху защитата на компютъра от рансъмуер – това е тип злонамерен софтуер (малуер), който блокира системата и показва съобщение за откуп, за да възстанови достъпа.

Ransomware Defender включва енджин в реално време за предотвратяване на проникването на рансъмуер агенти в РС-то, поддържа три режима на сканиране с цел откриване и премахване на инфектирани файлове, мениджър на карантина и настройки за сканирането за опитни потребители.

За да ползвате този инструмент, трябва да имате инсталиран на компютъра .NET Framework. Защитният софтуер се активира всеки път при стартиране на Windows и създава икона в системната лента със задачи, от която можете да влезете в контролния панел, да пуснете сканиране, да проверите за актуализации на вирусните дефиниции, да забраните временно модула за мониторинг в реално време или да изключите програмата.

Ransomware Defender може да сканира компютъра в три режима – бързо (най-уязвимите места), пълно (целия твърд диск) и избирателно (само определени папки с подозрителни файлове). Не се поддържа обаче интеграция с контекстно меню при избирателния режим.

Ако искате да промените конфигурацията по подразбиране, можете да формирате списък с файлови разширения за сканиране, да зададете автоматични действия при откриване на инфекция, да кажете на програмата дали да сканира или не автоматично USB устройствата при включването им към РС-то и др.

В отделен раздел (таб) на програмата можете да разгледате историята на сканиране, да изследвате файловете под карантина, да ги изтриете за постоянно или да ги възстановите на първоначалното им място на диска, да управлявате изключенията и планираните задачи, да проверявате за актуализации на дефинициите.

Налични са също три допълнителни инструмента – за изчистване на историята на системата с цел защита на неприкосновеността, за окончателно изтриване на файлове, така че да не могат да бъдат възстановени със специализиран софтуер, и за забрана на автоматичното стартиране на приложението, за да се ускори зареждането на Windows.

Даунлоуoд: Ransomware Defender

Коментар