Huawei показа автомобилен дисплей с HarmonyOS

Смарт дисплеят на Huawei, управляван от операционна система HarmonyOS
(снимка: Huawei Central)

Интелигентен екран за автомобили е част от новата система HiCar на Huawei под управление на HarmonyOS, стана ясно от презентация на Кевин Хо, президент на Handset бизнеса на Huawei Consumer Business Group (CBG).

Над 5 милиона нови автомобила ще бъдат оборудвани с фирмената система HiCar през 2021 г., съобщи Huawei Central. Приложението за този нов интелигентен екран поддържа мобилна синхронизация.

Huawei HiCar поддържа над 150 модела коли и разширява възможностите на автомобила. Според Huawei, интелигентният екран може да се надгражда и да добавя нови функции чрез актуализации на софтуера.

Ричард Ю, президент на Huawei CBG разкри, че Huawei HiCar работи с повече от 20 производители на автомобили. Компанията не разкри подробности за новия смарт екран, но показа изображение, на което се вижда дисплей, поставен на стойка, и с потребителски интерфейс, подобен на този в мобилните устройства.

Автомобилните системи се очертават като ключово приложение на HarmonyOS
(снимка: Huawei Central)

Според предишни информации, новата система за интелигентни автомобили ще се управлява от фирмената операционна система HarmonyOS. Очаква се Huawei да разкрие повече информация по този въпрос на 5 ноември.

Коментар