McAfee Ransomware Interceptor – спира рансъмуер

McAfee Ransomware Interceptor открива и блокира заплахи от типа рансъмуер

Защитният софтуер McAfee Ransomware Interceptor не допуска проникване в компютъра на злонамерени програми от рода на рансъмуер. Приложението работи ненатрапчиво в системната лента със задачи и поддържа бял списък за защитени от сканиране файлове.

Рансъмуер е труден за спиране и изчистване, поради гъвкавостта на агентите на този тип малуер. Затова някои традиционни антивируси се провалят в борбата с него. При подобни случаи може да се разчита на специализирани инструменти като McAfee Ransomware Interceptor (MRI).

Това е малка по обем програма, която не изисква конфигуриране, работи тихо в системния трей, без да досажда с натрапчиви известия, като същевременно се опитва да спре проникването на рансъмуер заплахи в компютъра.

При инсталирането трябва да изберете правилния файл – за 32- или 64-битова система, след което да рестартирате компютъра, така че MRI да заработи правилно. Програмата създава икона в системния трей всеки път, когато включите компютъра и зададете по подразбиране щита в реално време, за да открива и блокира рансъмуер, без да иска разрешение.

Имайте предвид, че McAfee Ransomware Interceptor не е създаден да премахва рансъмуер от вече инфектирани компютри. Програмата единствено блокира подобни заплахи. Рансъмуер е злонамерен софтуер, който криптира данните в компютъра и иска откуп от потребителя, за да възстанови достъпа, но няма гаранция, ще спази обещанието си, дори при плащане.

От менюто, което се показва при десен клик върху иконата на MRI, можете да спрете временно работата на енджина в реално време, както и да изключите всеки EXE файл от сканирането, като го добавите в бял списък. Но впоследствие не можете да свалите защитата на тези файлове.

Даунлоуд: McAfee Ransomware Interceptor

Коментар