Tenda TEF1105P-4-63W – лесен за използване суич с PoE портове

PoE комутаторът на Tenda се отличава с някои специални възможности – като например разширен режим на свързване до 250 метра по усукана двойка

Ако търсите гъвкаво и достъпно като цена решение за локална мрежа и мониторинг на свързани устройства като IP камери на разстояние до стотици метри, едно устройство на Tenda се вписва напълно в изискванията.

Моделът Tenda TEF1105P-4-63W е компактен, неуправляем Ethernet суич (комутатор) с 5 порта Base-TX RJ-45 10/100Mbps, който се инсталира изключително лесно, без необходимост от конфигуриране. Но още по-важно – четири от портовете поддържат PoE (Power Over Ethernet), т.е. възможността за захранване на свързаните устройства през мрежовия кабел.

Нещо повече, комутаторът на Tenda може да се свързва, да обменя данни и захранва устройства, отдалечени на разстояние до 250 метра. За целта е предвиден специален превключвател на предния панел на суича с две състояния – Default (режим по подразбиране) и Extend (режим за разширено свързване), като връзката и във втория случай става по обикновен мрежов кабел – усукана двойка.

Устройството е компактно и леко, с метален корпус, може да се постави навсякъде, вкл. на стена

Благодарение на тези две особености – PoE и 250-метровия обхват, TEF1105P-4-63W може да играе ролята на частен суич за мониторинг на устройства от рода на IP камери за видеонаблюдение, IP телефони, точки за достъп (AP) и др. Комутаторът автоматично открива и захранва съвместимите устройства (по стандарти IEEE 802.3at и IEEE 802.3af). Всеки PoE порт има максимална изходна мощност 30W, а общо за цялото устройство тя достига 58W.

Предният панел на суича с 5 порта 10/100Mbps, четири от които PoE, и превключвателя за разширено свързване

Tenda е вградила в своя суич защита от мълнии 6kV на порт, за да остане системата за мониторинг работеща и при гръмотевични бури. Това е изключително важно, тъй като камерите или точките за достъп често са инсталирани навън и на високи места и така са изложени на по-голям риск на удари от мълнии, а това води след себе си до повреди на отделни мрежови устройства или изваждане от строя на цялата мрежа.

На задния панел на суича е разположено гнездото за захранване

В режима Extend четирите PoE порта (с номера от 1 до 4) са изолирани един от друг, но всички те комуникират с петия, Uplink порт. Захранването на свързаните устройства се предава заедно с данните по един мрежов кабел на разстояние до 250 метра, което позволява разширяване на обхвата на мрежата до места, където няма електрическа мрежа и контакти.

Комутаторът поддържа също пълен дуплекс за по-бърз трансфер на данни със сумарна скорост до 200Mbps в двете посоки. На предния панел на устройството са разположени петте Ethernet порта със светлинни индикатори и превключвателят Default/Extend, а отзад се намира гнездото за захранване.

Комплектът на Tenda TEF1105P-4-63W включва суич, захранващ адаптер и кабел, ръководство за потребителя

Комутаторът Tenda TEF1105P-4-63W е поместен в компактен и лек метален корпус. Моделът е съвместим с Windows, Mac и OS X и Linux-базирани операционни системи, може да се поставя навсякъде, предвид малките си размери, както и да се монтира на стена. Цената на този PoE суич за мониторинг е напълно достъпна – моделът се предлага на българския пазар за 70-80 лв. с ДДС от оторизираните търговци на Tenda.

Коментари по темата: „Tenda TEF1105P-4-63W – лесен за използване суич с PoE портове”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Как я постигат тая цена не знам

  2. Anonymous

    Липсата на забележката “платено съобщение” не е невинен пропуск, господа.

Коментар