HWiNFO – диагностицира РС хардуера

HWiNFO изследва подробно работата на компонентите в компютъра
(екранна снимка: HWiNFO)

Ако искате да знаете какво представлява компютърът ви отвътре и как работят неговите компоненти, можете да ползвате помощни програми като „Device Manager” и „Resource Monitor”, които се доставят в комплект с операционната система Windows, но те са ограничени, в сравнение с някои самостоятелни приложения.

С помощта на инструмента HWiNFO можете да изследвате подробно работата на всеки компонент от компютърната система. Това приложение предлага широк спектър от възможности за наблюдение на системата, вкл. температура, скорост на вентилатора, напрежение и мощност. Предвиден е и страничен панел за наблюдение на състоянието на RAM, CPU, GPU и други компоненти.

Приложението е сравнително малко по обем, а лесният за навигация интерфейс ще ви помогне да стигнете до желаната информация за „нула време”. За всеки един от компонентите в главния прозорец ще имате достъп до подробни данни.

Ако искате да запазите цялата информация, предоставена от програмата, е достатъчно да кликнете върху „Save Report” и след това да изберете желания изходен формат.

Лесният за навигация интерфейс помага за бърз достъп до желаната информация
(екранна снимка: HWiNFO)

Софтуерът се предлага с полезен пакет от бенчмаркове, които можете да използвате за оценка на ефективността на няколко ключови компонента – процесор, физическа памет и твърд диск. За да персонализирате напълно опциите на приложението, влезте в настройките (Settings), като изберете „Configure” от менюто „Program”.

В заключение, HWiNFO е практичен софтуерен инструмент, който предоставя полезна техническа формация за компютъра, като в същото време работи леко и не натоварва системата.

Даунлоуд: HWiNFO

Коментар