ИТ дистрибутор с бизнес и у нас прави 2,6 млрд. евро годишно

Справихме се с предизвикателството „бизнес по необичаен начин”, заяви Яспер Троле
(снимка: Exclusive Networks)

Приходите на глобалния специализиран ИТ дистрибутор Exclusive Networks, който наскоро придоби Veracomp с офисa им в България, нарастват до 2,6 млрд. евро на годишна база, съобщиха на онлайн конференция представители на компанията.

Exclusive Networks поддържа 8% органичен ръст на продажбите и разширява глобалното си покритие и експертизи с три стратегически придобивания. През годината компанията продължи дигитализацията на своите бек-офис операции и стартира платформата X-OD (Exclusive Networks on Demand), която предоставя решения за ИТ инфраструктура от различни производители и професионални услуги на абонаментен принцип.

„Въпреки своята несигурност и ограничения, 2020 беше… година, в която показахме силна устойчивост, решителност и много добри резултати”, коментира Яспер Троле, главен изпълнителен директор на Exclusive Networks, като подчерта, че компанията се е справила с предизвикателството „бизнес по необичаен начин”.

„Несъмнено, нашият опит и специализацията в киберсигурността бе огромен фактор за успехите ни през този период, поради което този сегмент ще окаже голямо влияние и върху бъдещата ни посока за развитие”, допълни Троле.

Услугите нарастват като дял в общите приходи на много пазари, като Covid ограниченията промениха начина, по който се предоставят някои от услугите, отчитат от компанията. Акцентът върху бързо развиващи се доставчици подсилва добрите резултати на Exclusive Networks.

През отчетния период компанията добави в портфолиото си 17 нови доставчици и разшири покритието на марките по света. Платформата X-OD, която дава възможност да се ползват ИТ решения „като услуга”, допринася за бързия растеж в бизнеса на абонаментен принцип.

С придобиването на Veracomp, дистрибуторът установи присъствие в 10 нови държави от Централна и Източна Европа. Компанията разшири присъствието си в Хонконг и в перспектива предстои разширяване в североизточна Азия с придобиване на JJNET Хонконг.

Exclusive Networks разшири и експертизата си в облачните услуги, DevSecOps и контейнеризирането чрез придобиване на Nuaware. През септември м.г. компанията обяви назначението на Яспер Троле на поста главен изпълнителен директор.

Коментари по темата: „ИТ дистрибутор с бизнес и у нас прави 2,6 млрд. евро годишно”

добавете коментар...

  1. ИТ спец напуснал България

    Как да ги няма има ги и Български ИТ дистрибутори на компютри и компоти.

    Освен внос и дизайн на уеб сайтове –
    Българските фирми участват в държавни обществени поръчки взимат парите и правят:

    1. калпав софтуер за записване в детски градини,
    2. пълен с грешки регистър за имунизации,
    3. певица и рапър участваха със софтуер по евро проект нещо си беше за винетки
    4. Обръчи от фирми обединени като една АД пак българска известна върти далавери с големи евро проекти всяка години цица ЕС за едно и също нещо години наред.
    5. Разните хъбове, предприемачи и търговци на ИТ глави посредници и сутеньори практуват аутсорсинг и препродават програмистки труд. Тук останали програмисти например бачкат за посредник средно за по 3000 – 3600 лева посредника сводника уговаря работата по проект за крайният клиент обикновено в чужбина посредника отчита по 6000 евро за програмист реално плаща от 2000 до 3600 лева и обира голямата пара. Като програмиста си бачка кротко като магарче и работна мравка и си стои и живее в България.

  2. ха

    Българските ИТ компании вече никакви ги няма, че вече вносните компании знаещи само къде се намира България ги броим за свои…

Коментар