Ransom Buster – спира рансъмуер атаките

Веднъж инсталирана, Ransom Buster блокира достъпа до папките на неоторизиран софтуер, който може да ги повреди

Рансъмуер е популярна напоследък заплаха, която криптира данните на похитените компютри и иска откуп от потребителите, за да възстанови достъпа, за което няма никаква гаранция. Много често жертвите на подобни атаки не могат по никакъв начин да възстановят файловете.

Могат да се предприемат обаче превантивни мерки и една от тях е инсталиране на безплатната програма Ransom Buster на Trend Micro, която обещава да предпази потребителите от ужасните сценарии на рансъмуер атаките.

Програмата се инсталира лесно и бързо, а потребителският интерфейс е интуитивен и удобен за навигация. Необходимо е да изберете папките, които искате да защитите, след което Ransom Buster започва да изпълнява своята задача – да блокира достъпа до папките на неупълномощен софтуер, който може да ги повреди.

Разбира се, в някои случаи трябва да разрешите на определени приложения достъп до папките и Ransom Buster осигурява такава възможност чрез поддържане на редактиран от потребителя списък с изключения – на програми, на които вярвате.

В допълнение, Ransom Buster записва всички свои действия в лог файл, до който потребителят има достъп, за да разгледа подробно какво е направила програмата за защита от рансъмуер заплахите.

Даунлоуд: Ransom Buster

Коментар