Airbnb ангажира Джони Айв, бившия дизайнер на Apple

Джони Айв напусна Apple миналото лято, за да създаде дизайнерската фирма LoveFrom
(снимка: Apple)

Бившият главен дизайнер на Apple Джони Айв ще консултира компанията за онлайн наемане на жилища Airbnb относно кадрите и бъдещите ѝ продукти. Той е известен като дългогодишен ръководител на индустриалния дизайн на Apple и е икона в Силициевата долина.

Джони Айв ръководи екипите, проектирали iPod, iPhone и Apple Watch, преди да напусне компанията миналото лято, за да създаде независима дизайнерска фирма на име LoveFrom, на която Apple е клиент, отбелязва CNBC.

Айв и LoveFrom ще помагат на Airbnb за период от няколко години да проектира нови продукти и услуги, както и да наеме дизайнери за вътрешен си екип, заяви главният изпълнителен директор на Airbnb Брайън Чески в блог публикация.

„С Джони сме добри приятели от много години и той беше достатъчно любезен, за да ми даде насоки и съвети”, написа Чески. „Ние споделяме една и съща вяра в стойността и важността на творчеството и дизайна”.

Чески е известен сред основателите на Силициевата долина с това, че е посещавал училище за дизайн в Роуд Айлънд, където специализирал индустриален дизайн. По-рано Айв написа статия за списание Time, хвалейки Чески и произхода му като дизайнер.

Airbnb изпитваше трудности в ранните дни на пандемията от коронавирус, тъй като блокиранията по целия свят ограничиха плановете за пътуване и компанията освободи 25% от персонала си през май. Оттогава обаче търсенето се възроди, тъй като хората от градовете с възможност за отдалечена работа започват да резервират жилища в селски райони.

През август Airbnb заяви, че е подала заявка за IPO. По-рано този месец Ройтерс съобщи, че компанията се надява да събере 3 милиарда долара от своето IPO, което се очаква да бъде едно от най-големите листвания на фондовите пазари през 2020 г.

Коментар