Време е за преосмисляне на бизнес модели

Ежегодният семинар на PolyComp премина като уникално виртуално преживяване
(снимка: PolyComp / YouTube)

С хибридно представяне на лектори във физическо студио и онлайн включване премина ежегодният семинар за партньори на дистрибутора PolyComp под наслов „Новите императиви за бизнеса”. Този път виртуално, с богат набор от материали, визуални преходи и интеракция с аудиторията.

„Работим във време за адаптация, за иновации, за нови посоки и стратегии – това са #Новитеимперативи за бизнеса, които споделихме заедно с нашите гости във виртуалното студио на VE PolyComp 2020”, коментираха от компанията.

„Да, тази година не е като другите. Затова не сме заедно – аз съм тук, от тази страна на камерата, а вие сте пред вашите монитори. Но зная, че мислено сме заедно. Заедно търсим пътя ни напред, да трансформираме бизнеса си, да бъдем успешни”, заяви Надежда Генова, COO на дистрибутора.

През последните години сме свидетели на големи промени на работното място, задвижвани от технологиите, новите начини за комуникация и необходимостта от мобилност. Тази година, благодарение на Covid-19, тази трансформация се ускори с безпрецедентна скорост, подчертаха специалистите.

Организациите са изправени пред нови предизвикателства: отдалечената работа засилва необходимостта от споделяне на информацията по сигурен, съвместим и ефективен начин. „Ето защо се спряхме на темата „Новите императиви за бизнеса” и поканихме нашите партньори да споделят своите очаквания за бъдещето”, подчерта Генова.

Бизнесът може да превърне ограниченията във възможности, стана ясно от представянията на партньорите на PolyComp – Cisco, Dell, TechData, Xerox, HP, HPE, AOC, Canon, Lenovo, Logitech, Philips и Samsung. С конкретни примери от България гост-лекторите начертаха пред зрителите на събитието основни стъпки, които всеки може да направи, за да се адаптира успешно.

„Тази ситуация е момент за глътка въздух и преосмисляне на бизнес модели. Сега е моментът за използване на натрупан опит и експертни данни от всеки един от нас. Да се обърнем към ключовото послание на нашите бизнеси и да генерираме позитивна промяна”, заключи Надежда Генова.