Xenon 800 – ултралека, зрелищна гейминг-мишка (видео)

Корпусът на Xenon 800 е изработен от панел с ергономична форма, който е изцяло перфориран
(снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Кой може да наклика 20 милиона клика от гейминг? Докато биолозите твърдят, че човешката ръка еволюционно не е готова за подобно натоварване, ултра-леката гейминг мишка Genesis Xenon 800 е проектирана за поне толкова – 20 милиона клика.

Тя е наистина съвсем лека – тежи 58 грама. За здравите и силни ръце на опитен геймър това може да бъде шокиращо малко – човек направо не усеща, че държи нещо. Но решението е хубаво, защото намалява натоварването на китката. А и от друга страна с подобна лекота мишката може да бъде добро другарче на учениците, принудени да преминат към онлайн обучение заради мерките срещу Covid-19.

Корпусът на Xenon 800 е изработен от панел с ергономична форма, който е изцяло перфориран – прорязан е от шестоъгълници, наподобявайки структурата на пчелните кутийки. Практически мишката е полу-прозрачна. Цветните диоди в нея преливат светлината в различни нюанси, като всичко се вижда през перфорирания корпус – това прави мишката много зрелищна. Изглежда магнетично в полумрака.

Лекотата в комбинация с ергономичната форма правят Xenon 800 една от най-удобните и ергономични мишки, предлагани на пазара на гейминг-продукти. Изглежда, че в Genesis са намерили златното сечение по отношение на размера и формата. Страничният наклон е под правилния ъгъл, а макро бутоните са лесно достъпни с палец – просто е идеална откъм форма.

Трябва да се отбележи, че ако Xenon 800 се стори твърде лека някому, то има начин да стане по-тежка, достигайки теглото на обикновена мишка: производителят е предвидил панел с тежести, които да се вградят вътре. Могат да се монтират една или няколко от общо 12 тежести от по 1,75 грама. Заедно, те могат да докарат общото тегло на мишката до 78 грама.

И „гърбът” ѝ може да се сменя – ако някому се стори, че с тези пробляскващи светлини е твърде шарена или „светка като дискотека”. Тогава човек може да сложи класически, плътен панел, с който Xenon 800 ще изглежда съвсем традиционно. Смяната става със завидна лекота. Малки магнитчета крепят панелите към корпуса, затова прикрепването им е въпрос на едно леко докосване.

С лекота се сменя и бутонът за резолюцията, който се намира най-отгоре на тялото на Xenon 800. Той може да е червен или черен.

Самата резолюция варира от 200 до 16 000 dpi благодарение на вградения сензор PMW 3389. Има 50G ускорение заедно със скорост на проследяване до 400 IPS. Това означава отлична реакция, както и висока точност и прецизност за всякакви цели и за всички възможни видове игри, които бихме могли да играем.

Скрол-колелото също свети в различни нюанси. Движи се леко, плавно, направо „мазно”. Всичките 6 бутона на Xenon 800 са програмируеми. Така човек може да настрои мишката според собствените си усещания за удобство и лесно използване.

Забележително е, че човек може също така да регулира допълнително и чувствителността, превъртането и скоростта на двойното кликане – и дори може да регулира разстоянието, на което можете да вдигне мишката във въздуха, преди сензорът да спре да проследява движението. Тази настройка зависи от това колко чувствителна трябва да бъде Xenon 800 според това доколко човек повдига ръката си заедно с мишката по време на интензивна игра. Това е наистина приятно допълнение към Xenon 800 и истинска „черешка на тортата” от гледна точка на адаптивност.

С две думи, Genesis Xenon 800 е фантастично хубава, удобна, здрава и лека гейминг-мишка на отлична цена – около 105-110 лв. (с включен ДДС) и гаранция 24 месеца.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментари по темата: „Xenon 800 – ултралека, зрелищна гейминг-мишка (видео)”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    20 милиона клика са нищо. Такива мишки не ме изкрват овече от 8 – 9 месеца. При това ако ги пазя, а това не е припритет за един геймър. 50 милиона клика е по – добре – държат ме повече от година.

  2. наблюдател

    и като се напълни с прахоляк става още по-хубава

  3. Симо

    Мноу знаиш инглиша ама се.произнася Зенон… Жени и технологии…

Коментар