„Наградите на БАИТ” с първи кандидатури за 2020

БАИТ ще връчи традиционните си награди за принос към ИКТ на церемония през февруари 2021 г.
(снимка: БАИТ)

Впечатляващи новаторски проекти са сред първите кандидати в конкурса „Наградите на БАИТ” за 2020 г., съобщиха от браншовата организация. Отличията ще бъдат връчени на официална церемония през февруари 2021 г.

До момента са подадени кандидатури в 5 категории – Start Up Компания, Образователна награда, Младежка награда, Успешен български ИКТ продукт/услуга, Публична администрация.

В категорията „Start Up Компания” заявка за участие прави компанията Eumoirous със своя продукт Rouster. Това е следващото поколение персонален компютър – изчислителната му мощ е изцяло в облака, а самият той се побира в портфейл.

В категорията „Образователна награда” кандидат е проектът „Академия за иновации”, който вдъхновява българските студенти и подкрепя реализирани стартиращи проекти на студенти вече 8 поредни години.

В категорията „Младежка награда” студентът Цветелин Цецков ще се състезава за отличието със своя проект Simulation-Q. Разработката представлява симулация на квантов компютър, благодарение на който всеки може да види с очите си какво се случва на квантово ниво.

В категорията „Успешен български ИКТ продукт/услуга” в надпреварата се включва уеб-базирана (SAAS) платформа Contipso Learning, чиято основна цел е създаване, предоставяне, потребяване и възприемане на учебно съдържание по възможно най-щадящия времето на потребителите начин.

В категорията „Публична администрация” Община Асеновград прави своята заявка за награда с нова онлайн платформа за сигнали, предложения и въпроси.

10-тото издание на конкурса „Наградите на БАИТ” очаква кандидатите да представят успешните си и работещи ИТ проекти, решения и услуги, като могат да се включат в една или повече от категориите на конкурса. Регистрацията е безплатна и ще бъде отворена до 24.00 ч. на 11 януари 2021 г.

Отличените в конкурса ще получат различни награди от партньори на инициативата. Те ще бъдат връчени на официална церемония през февруари 2021 г., като датата и мястото ще бъдат обявени допълнително.

Коментари по темата: „„Наградите на БАИТ” с първи кандидатури за 2020”

добавете коментар...

  1. ха

    Rouster изглежда с интересна услуга, но заради новата мода сайтът им не притежава българска версия.

Коментар