Престижни отличия засилват успеха на BitDefender на американския пазар

Решенията за защита и информационната сигурност, предлагани от BitDefender, спечелиха поредица награди от престижни американски лаборатории, специализирани да тестват решения за защита на пазарите в САЩ.
Признанията идват от:
·                     Това лято тестващите лаборатории на PC World в САЩ позиционираха BitDefender между 100-те най-добри информационни технологии по света. Разработен в Румъния, BitDefender бе единственият високо технологичен продукт от Централна и Източна Европа, включен в списъка и подобаващо оценен от журито на база изпълнение, дизайн и технически спецификации.
·                     През месец май Red Herring включи BitDefender в своята класация ТОП 100 на ИТ продуктите по света.
·                     В началото на тази година списание PC World обяви BitDefender като „Най-добра покупка” в своята класация за ТОП 10 на решенията за защита.
·                     Американското списание PC World оцени BitDefender 9 Standart като първи сред решенията за защита от тази година. Продуктът получи най-високите отличия заради своите технически характеристики и парична себестойност. Така BitDefender превъзхожда девет от най-известните решения за защита в цял свят. Изводът бе направен от Център „AV-Test” в Германия – най-важния международен тестващ институт в областта на информационната сигурност. Първите 10 продукти – решения за защита, бяха избрани на база анализ на техните качества като ефективност на сканиране, време за реакция към нови заплахи, способност за премахване на инфекцията, удобство за употреба, техническа поддръжка и възможност да засича новоизлезли заплахи. Отчетът включва и това, че BitDefender е засякъл всичките възможни 1518 компютърни заплахи, с които е бил тестван.
Освен това BitDefender е единствената софтуерна компания, която е включена в класацията ТОП 100 на най-добрите компании в Европа, обявена през месец май от Red Herring – най-важното глобално класиране-преглед, насочено към инвеститорите и специализирано в оценяването на бизнес потенциала на компаниите.
В класацията BitDefender е избрана като една от най-успешните ИТ компании в Европа и е единствената източноевропейска, която е включена в анализите. Стоте печеливши европейски компании, включени в списъка на ТОП 100, бяха подкрепени от хилядите номинации от страна на потребители от бизнес средите, пазарни аналитици и специалисти от ИТ сектора.
Критериите за победителите бяха базирани единствено на изследване на специфичните технологии, качествен анализ на справянето със задачите, финансово положение и конкурентоспособност на международния пазар.
„Този тип признание е важно не само за BitDefender, но и за развитието на ИТ сектора в Централна и Източна Европа, защото то е сигурен показател за прогреса в тази област” – каза Оливиу Талиану, регионален мениджър на BitDefender за Източна Европа. – „Наша цел до края на 2006 г. е да превърнем BitDefender в символ на развитието на високотехнологичната индустрия в този регион. Ще продължим да усъвършенстваме търговската марка BitDefender, поддържайки същите високи стандарти и занапред.”

Коментар