Nokia съчетава мобилност и интернет в нови смартфони

Nokia демонстрира способности да използва силата на интернет технологиите и мобилността, като обяви серия от устройства, които могат да бъдат персонализирани и да осигурят нов тип комуникации.
Моделът Nokia E72, последният QWERTY смартфон на компанията, предлага мобилен достъп до електронна поща и съобщения. Nokia позиционира устройството за употреба в личния и професионалния живот.
E72 наследява E71 и е първият смартфон на компанията, който ще позволи добавяне на различни мрежи за размяна на бързи съобщения (Yahoo! Messenger, Google Talk, Ovi и др.) върху основния екран. Това става с помощта на Nokia Messaging.
Вторият нов модел, Nokia 5530 XpressMusic, е компактно устройство със сензорен интерфейс за достъп до контакти и съдържание от изчистения "хоумскрийн". Менюто с контакти дава мигновен достъп до 20 контакта и последните разговори с тях.
Сензорният дисплей позволява достъп с едно докосване до съдържанието и дори до социалните мрежи като Facebook и MySpace.
Nokia 5530 XpressMusic e младежки телефон с панел от неръждаема стомана, който се предлага в пет ярки цвята. Очква се в търговската мрежа през третата четвърт на годината.
Nokia представи и сгъваемия Nokia 3710. Компактният модел съчетава персоналност с артистичен панел и се предлага с комбинация от характеристики в обновен, но все пак лесно разпознаваем интерфейс. Nokia 3710 ще излезе на пазара през третото четиримесечие.
Заедно с Ovi, Nokia предлага мобилен интернет за все по-голям брой потребители, които искат да споделят спомените си, да разглеждат тези на дугите или да търсят и откриват нови услуги и съдържание.

Коментар