Nokia 5.4 – създаден за начинаещите фотографи

Nokia 5.4 идва в завладяващи живи цветове – полярна нощ и здрач
(снимка: Nokia)

Ново попълнение в серията смартфони Nokia 5 впечатлява с интелигентни функции, страхотна камера и издръжливост. HMD Global позиционира модела Nokia 5.4 като идеален за начинаещи фотографи.

Много хора, независимо дали става дума за дизайнери, писатели, фотографи или диджеи, превръщат страстта си към дадени хобита или допълнителните си умения в източници на приходи, използвайки основно смартфоните си. Nokia 5.4 е предназначен за тях.

Новият модел идва с емблематична за своя предшественик четворна камера, която изцяло отстранява забавянето на затвора и е ъпгрейдната до 48 мегапиксела – точно 162 пъти повече от първия телефон Nokia с камера (Nokia 7650). Това означава, че фотографите ще уловят всеки ключов момент – независимо дали заснемат професионален проект, или семейни преживявания.

Професионалното цветово балансиране на камерата ще придаде истинска кино атмосфера на всеки заснет видео клип с този смартфон. Що се отнася до производителността, Nokia 5.4 обещава по-бързо и плавно изживяване. Всъщност, той разполага с достатъчно мощност, за да издържи до 42 пътувания до работното място и обратно (ако средното общо пътуване е 67 минути) и пак ще остане достатъчно батерия за някой и друг разговор и проверка на имейлите.

6,39-инчовият HD+ дисплей осигурява желания комфорт за работа и забавление
(снимка: Nokia)

„При Nokia 5.4 искахме да съчетаем висока производителност и достъпна цена и така да предложим повече с този телефон. Мисля, че ние определяме стандарта за това, което трябва да предлагат телефоните от среден клас”, каза по повод новия модел Юхо Сарвикас, главен продуктов директор на HMD Global. Той наблегна също на регулярната актуализация на софтуера, което разграничава Nokia  от останалите производители на смартфони.

Моделът 5.4 впечатлява с комбинация от 48MP четворна камера и 16MP предна камера за „зашеметяващи снимки и видеоклипове”. Заснемането на детайли на светло, тъмно, у дома или в движение е лесно с Nokia. Ултраширокоъгълният обектив на основната камера обхваща повече и е идеален за обширни пейзажни снимки.

В същото време камерите за дълбочина и макро-кадри ще запечатат прецизно портретите и детайлите от съвсем близко разстояние. Забавянето на затвора на камерата често проваля заснемането именно на онези редки мигове, от които потребителите искат да запазят спомен завинаги – при Nokia 5.4 този риск е сведен до нула, което означава.

Nokia 5.4 впечатлява с комбинация от 48MP четворна камера и 16MP предна камера
(снимка: Nokia)

За заснемане на видео съдържание в „Кино” режим Nokia 5.4 съперничи на професионалните устройства. Тази функция улавя 24 кадъра в секунда (стандартът за филмовата индустрия) и позволява на потребителите да заснемат съдържание в кинематографичния формат 21:9. След заснемането, професионалните опции за балансиране на цветовете могат да придадат Холивудски облик на заснетите кадри.

За по-плавни движения в кадрите скоростта на записа може да се увеличи до 60 кадъра в секунда – това е почти три пъти повече от стандарта за филмовата индустрия. В комбинация със стабилизация на изображението, OZO пространствено аудио и премахване на шума от вятъра за видеоклипове, Nokia 5.4 отговаря на динамиката на живота.

Nokia 5.4 оптимизира мощността си при различните сценарии на използване – работа, игри, стриймване, снимане и забавление, за да осигури по-висока скорост, по-дълъг живот на батерията, по-добро изображение и повишена производителност, когато е необходимо. Всичко това благодарение на мобилната платформа Qualcomm Snapdragon 662 и оптимизиран с AI технология софтуер, който взима интелигентни решения във фонов режим.

Дизайнът на новия 5.4 е намигване към скандинавското наследство на телефоните Nokia
(снимка: Nokia)

6,39-инчовият HD+ дисплей с ноч осигурява желания комфорт за работа и игри, като същевременно има удобен захват и се побира в джоба. Отвътре Nokia 5.4 изглежда също толкова добре, колкото и отвън. Всички телефони Nokia се подлагат на строго тестване, за да са неподвластни на времето и да издържат под натиск на тегло, колкото на 10-годишно дете. С устойчивия си заден капак, привличащият вниманието дизайн е и намигване към скандинавското наследство на телефоните Nokia.

Nokia 5.4 се предлага в живи цветове – полярна нощ и здрач, които му придават завладяващ външен вид. Те пресъздават небесните тонове на зимната нощ, а нюансите им се изменят при движението на телефона.

С издръжливост от два дни с едно зареждане на батерията, Nokia 5.4 дава повече свобода на потребителите. Технологията на адаптивната батерия с изкуствен интелект използва по-интелигентно приложенията и дава приоритет на захранването за нещата, които са важни.

Nokia 5.4 заснема перфектно детайли на светло, тъмно, у дома или в движение
(снимка: Nokia)

Приложението Family Link позволява на родителите да определят основни дигитални правила и да наблюдават тяхното използване от децата си, така че да бъдат защитени. В допълнение към това, Google Assistant помага в нужда – като просто му кажете „Hey Google”.

Nokia 5.4 е готов за Android 11 и по-новите версии на платформата, с гарантирани месечни актуализации на сигурността за три години и двегодишни софтуерни ъпдейти. Моделът ще се предлага на пазара у нас в цветове полярна нощ и здрач и конфигурация с 4GB RAM и 64GB постоянна памет. Цената все още не е обявена.

Коментари по темата: „Nokia 5.4 – създаден за начинаещите фотографи”

добавете коментар...

  1. Ivo

    No e-compass

Коментар