Рокля свети дискретно при телефонно обаждане

Британката Джорджи Дейвис създаде вечерна рокля с вградени интерактивни елементи, напомнящи крила на пеперуда. Тя е търсила начин за известяване, в случай че мобилният телефон звъни в шумен бар, клуб или на друго място.

Дизайнът на Джорджи показва един напълно нов поглед върху взаимодействието мода – технологии”, коментира Мария Шарапова, мегазвездата на женския тенис, която журира организирания от Sony Ericsson и London College of Fashion световен конкурс за дизайн.

Когато телефонът звънне, дрехата започва дискретно да свети, като по този начин подсказва за входящо обаждане.

Джорджи Дейвис спечели първо място в конкурса и нейната творба ще бъде показана на витрината на световноизвестния дизайнерски магазин Liberty.

Дизайнът на Лова Молер от Швеция, подгласничка на Джорджи, е вдъхновен от идеята за регулярно обновяване на личната информация в мрежата. Но тя отива крачка напред. Лова монтира мини-камери на дрехата, които непрекъснато заснемат случващото се наоколо и безжично предават видео емисии към мобилния телефон, които могат да бъдат качени в интернет.

Втората подгласничка, Сесилия Ку от Хонг Конг е сътворила метална чанта, която е източник на захранване за пренасяните в нея устройства, например мобилен телефон. Типичният за Sony Ericsson дизайн на телефоните и предпочитаният от Сесилия дизайн с изчистени линии си взаимодействат много добре и резултатът е един стилен аксесоар.

През последната година Sony Ericsson работи съвместно с Мария Шарапова по редица проекти. Дизайнерската колекция на тенис звездата, която беше представена през 2008 г., представлява серия от аксесоари за мобилни телефони, предназначени да допълнят различните дамски стилове.

Коментар