Samsung вгражда QLED дисплеи в хромбуците

Класният хромбук на Samsung има QLED дисплей и автономност 12 часа
(снимка: WalkingCat / Twitter)

Хромбуците станаха още по-популярни, откакто бизнесът и учениците минаха на дистанционни занимания в резултат на пандемията. Тези ценово-достъпни решения под управление на Chrome OS от Google стават все усъвършенствани и вече конкурират по характеристики мощните Windows-базирани лаптопи.

Наскоро в интернет се появи снимка на нов хромбук с респектиращи данни. Samsung Galaxy Chromebook 2 бе разкрит от авторитетния инсайдер WalkingCat, който публикува слайд от презентация на хромбука.

Твърди се, че новият модел е способен да работи до 12 часа на батерия, което е три пъти повече от неговия предшественик Galaxy Chromebook, който на практика издържа 4 чеса с едно зареждане.

Интересен факт също така е, че Galaxy Chromebook 2 е първият хромбук с QLED екран. Моделът идва с 13,3-инчов QLED дисплей, докато Chromebook Galaxy предлага 4K AMOLED екран.

Хромбукът има тънък корпус и тежи само 1,2 кг. Разчита на процесор Intel Core i3 от 10-то поколение и ще зарадва потребителите с премиум звук. Твърди се, че звукът на Chromebook Galaxy 2 е със 178% по-силен, в сравнение с неговия предшественик.

Цената на този ноутбук изглежда напълно достъпна за масовия потребител. Моделът се очаква на пазара през февруари 2021 г. на цена от 699 долара в търговската верига Best Buy и уебсайта на Samsung.

Коментари по темата: „Samsung вгражда QLED дисплеи в хромбуците”

добавете коментар...

  1. :o)

    Оф омръзна ми навсякъде да чета за QLED – това си просто същото LED с ново име.
    А това че Самсунг щели да пускат хромбуци – някой да е виждал ноутбук Самсунг в България?
    Така официално да се продава? Щото май сме в “периферията” на третия свят и не сме им
    интересни 🙂

  2. Черен албинос.

    Аз лично съм впечатлен…

  3. Бял негър

    Процесор Intel Core i3 от 10-то поколение – това трябва да впечатли някого ли?

Коментар