Български отбор по гейминг доказа световната си класа

Отборът на iNNERFiRE WoW, съставен от двама българи и един руснак, отново доказа, че е сред най-добрите в света на игрите. На силния летен турнир DreamHack Summer в Швеция нашите стартираха с две чисти победи с по 3:0 срещу два скандинавски отбора, но загубиха на полуфинала с 2:3 от силния тим на Ensidia, съобщи Гейминг Ентъртейнмънт.

Българите и руснакът започнаха с бърза победа срещу Mage, Druid, Warrior, но магьосникът смени на Death Knight и това се оказа решаващо за изхода от мача. Тази загуба изпрати iNNERFiRE в потока на губещите, но там те спечелиха 2 победи и се изправиха в битка за едно от местата на големия финал срещу добре познатите Ensidia.

Противниците директно стартираха с Death Knight, Warrior, Druid и спечелиха с 1:3. Така iNNERFiRE WoW останаха на трето място, a Ensidia изнесоха още едно показно на SK.Gaming и ги победиха в два мача поред.

Играчите на българския отбор споделиха, че не са очаквали такава комбинация от герои и не са имали време да изчистят тактиката си. Освен всичко срещата се излъчваше директно и организаторите не оставиха много време за последни уточнения по тактиката и тайминга на нашите.

След като се прибраха от Швеция, iNNERFiRE взеха участие и във Final Four на ESL TV Invitational, който събра 16-те най-добри отбора на Стария континент. При респектиращо превъзходство в групите нашите безпроблемно стигнаха и до финала, но там загубиха от SK.Gaming.

Така след две престижни класирания двамата българи и руският играч на iNNERFiRE WoW затвърдиха статута си на звезди от световна величина в професионалния гейминг, коментираха от Гейминг Ентъртейнмънт.

Българската Counter Strike формация от HSBG и iNNERFiRE също се представи сравнително добре на DreamHack и успя да излезе от групата, но в директните елиминации загуби катастрофално от шведския отбор Lemondogs с 16:01 на de_train и 16:07 на de_inferno.

Коментар