Microsoft призна най-голямата си грешка

Ако можеше да промени нещо в своето минало, Microsoft би започнала много по-отрано да се занимава с интернет търсене. Това признание направи настоящият CEO на компанията Стив Балмър пред чикагския клуб на топ мениджърите.

Microsoft не е била уверена в перспективите на търсещите системи и не е имала бизнес модел, свързан с тях, съобщава tgdaily.com.
Едва в началото на миналата година компанията предприе решителни действия да достигне Google, като се опита да купи Yahoo – втората по популярност търсеща машина.
Сделката обаче се провали и сега Microsoft разгръща собствени проекти за интернет търсене.
Наскоро дебютира услугата Bing, която замени Live Search с претенцията да доставя на потребителите по-адекватна и полезна информация при търсене в мрежата.
Към средата на юни пазарният дял на Bing достигна 12% на американския пазар. За един ден дори новата търсачка успя да изпревари Yahoo по популярност.

по темата: „Microsoft призна най-голямата си грешка”

добавете коментар...

  1. T.N.W.O

    Microsoft biaha zaeti s mnogo drugi podobrenia i produkti i zatova sega izlizat s Bing.vse pak tova e beta versia.Yahoo edin den shte se surdiat,4e ne sa prieli ofertata na Microsoft.

  2. any

    Точно това си помислих като четях, че са го вградили в ие. Да не се окаже, че статистиката показва колко процента са с ие. Познавам само една комшиика дето е с експлорър и дето ми вика,Абе не мога да ти влезна в сайта, пиша аз бам.бам маймунско а кво беше точка ком. Та такива ми ти работи.

  3. bobo

    След преинсталация на WIN и слагане на ъпдейтите забелязах че търсачката по подразбиране горе в дясно е BIND. Разбира се веднага я смених със чичко Гугъл.
    Но $MS са отчели и моето търсене – аферим.

Коментар