HP и Alcatel-Lucent планират десетгодишно споразумение

 
Корпорациите HP и Alcatel-Lucent са на път да сключат 10-годишно споразумение, касаещо решенията за конвергенция на информационни и телекомуникационни технологии, съобщи пресцентърът на HP.

Двете компании планират да разгърнат глобална програма за превръщане на комуникационните мрежи в конвергирани инфраструктури от ново поколение. Това ще позволи на операторите да предоставят по-ефективно нови, печеливши услуги.
HP и Alcatel-Lucent планират също да предложат услуги за управление на нови и съществуващи инфраструктури на клиенти, които търсят ефективни решения за аутсорсинг.
Двете корпорации ще доставят съвместно комуникационни решения за средни и големи предприятия, както и на организации от публичния сектор.
Продуктите на Alcatel-Lucent за IP телефония, обединени комуникации, мобилност, сигурност и кол центрове ще бъдат интегрирани с ИТ продуктите на HP. Съвместните решения ще се предлагат на корпоративни клиенти под формата на управляеми услуги или ще се предоставят на партньорите на HP.
Предполага се, че HP ще модернизира и управлява голяма част от ИТ инфраструктурата на Alcatel-Lucent.

Коментар