Опашки се извиха за айфон от S класа

Новият модел iPhone 3G S привлече огромен интерес при дебюта си в няколко страни по света. В петък сутринта около магазина Apple Store в Ню Йорк се изви дълга опашка от купувачи, нетърпеливи да се сдобият първи със смартфона, съобщи CNET News.

iPhone 3G S постъпи в продажба в осем страни, сред които САЩ, Канада, Франция, Германия, Италия и Великобритания. В римския магазин на Apple, например, моделът беше раздпродаден за 45 минути. За първи път айфон е достъпнен за всички италианци и онлайн, от сайта на Apple.
Макар и по-малобройна, опашка се изви и в Лондон. По обяд в петък няколко десетки купувачи се скупчиха около Apple iStore в британската столица.
iPhone 3G S си купи и съоснователят на Apple Стив Возняк. Той е бил разпознат от тълпата пред магазина в калифорнийския град Сан Хосе. Возняк е помолил чакащите да мине пръв и след като си купил един нов S айфон, побъбрил с епълските фенове и раздал няколко автографа, съобщи MacRummors.
През първите три дни от появата на 32-гигабайтовия S модел могат да бъдат продадени не повече от 500 000 бройки, твърди анализатор от компанията Piper Jaffray. За сравнение, една година по-рано Apple успя да продаде 1 милион устройства iPhone 3G за същото време, но тогава смартфонът беше достъпен в 21 страни, а не в 8, както сега.

Коментар