Услуга на Microsoft пести разходи на бизнеса

Бизнесът може да спести значителни средства с решението Microsoft Unified Communications. Както подсказва името на услугата, тя предлага на компаниите интегрирани комуникации. Под такива се разбират всички съвременни начини, по които може да се осъществи контакт с определен човек от компанията или извън нея – имейл, глас, видео, обикновен текстови чат, телефон и т.н.

Разликата е, че всички тези услуги са обединени под един покрив и са достъпни навсякъде, където има интернет. А интернет е евтин и е навсякъде.
Microsoft привежда пример колко неефективно могат да се изразходват фирмените ресурси: Самолетен билет до Брюксел, където компанията има бизнес партньори, струва около 200 EUR. Тризвезден хотел за 2 вечери – около 150 – 200 EUR. Командировъчни разходи за 3 дни – 105 EUR.
Всичко това за около 4-5 часа срещи на служител в компанията. Останалото време се губи по летища, таксита, градски транспорт. И струва пари, които във времена на криза като сегашната всеки един бизнес се опитва да пести максимално.
Благодарение на решения като Microsoft Unified Communications, тези 5-6 часа работа могат да бъдат свършени от София, Варна, Пловдив, Бургас или който и да било друг град в България. И да струват доста по-евтино.
Microsoft Unified Communications пести разходи не само за международни компании. Фирма, която има офиси в няколко различни града на България, може да проведе среща на мениджърите им онлайн – чрез Microsoft Roundtable те могат да си говорят и дори да се виждат без да стават от бюрото в офиса си. И същевременно ще разполагат с 360-градусова гледка на колегите си, в случай че им трябва такава.
Aко някой трябва да сподели файл с останалите или да покаже презентация, решенията за интегрирана комуникация осигуряват тази възможност с добре познатата drag&drop функционалност. Всеки участник в разговора получава необходимия файл и може да нанася корекции по него или да следи цифрите или данните, които се съдържат в него.
Този тип комуникации са достъпни навсякъде, като е разработено и специално решение за мобилни устройства.
Според проучване на Yankee Group, внедряването само на IP телефония, която е част от пакета, съкращава разходите на компаниите за телефония с около 40% на година. На практика, цената на вътрешните разговори между колегите в офиса в София, например, или с тези от Варна, могат да паднат до нула. Стойността на външните обаждания може да намалее с 10%.
Ако в действие влязат и другите функции на интегрираните комуникации, икономиите стават още по-значителни. Пести се един от най-ценните ресурси – работно време на служителя.
Решения като Microsoft Unified Communications могат да спестят до час от времето на всеки един от работещите в компанията всеки ден, твърди комапнията. Те вече няма да следят 3 пощенски кутии, 2 чат програми, телефон, факс и всички други контакти, които имат – всичко това е обединено на едно място, в едно приложение.

Коментар