Поредна антипиратска акция в София

Поредна антипиратска акция в София завърши с отнемане на компютри от асемблаторска фирма и образуване на дознание по чл. 172а от Наказателния кодекс.
На 18 юни служители на сектор Икономическа полиция, със съдействието на Сдружението на издателите на бизнес софтуер (СИБС) извършиха специализирана проверка на асемблаторската фирмa „К.К.” ЕООД, предлагащa за продажба компютърни системи с предварително инсталиран бизнес софтуер.
Клиентски компютър с инсталирани нелицензирани копия на програми на компании-членки на СИБС е приобщен като доказателство по образуваното дознание. При операцията е иззета и още една компютърна конфигурация, собственост на дружеството, както и два оптични носителя с различни видове софтуерни продукти, от които са били правени нелицензирани копия върху предлаганите за продажба клиентски компютри.
Полицейската акция е проведена в рамките на продължаващата до края на месец юни кампания на СИБС „Сериозният бизнес работи с лицензиран софтуер… А вие?”, съобщиха от сдружението.
Целта на кампанията е “повишаване на бизнес етиката в дистрибуторския канал и поощряване на лоялната конкуренция в ИТ сектора чрез ограничаване на недобросъвестните търговски практики при продажба и разпространение на компютърни програми на компании-членки на СИБС”.

по темата: „Поредна антипиратска акция в София”

добавете коментар...

  1. мишо

    Браво бе, хората инсталирали софтуер на някое студентче да се учи я на аутокад, я на 3д макс, а вие ги глобявате. Та нали като се научи за да може да изкарва пари от труда си, ще си плати копието…

Коментар